Partene har ikke kommet til enighet om vilkårene i framtidig driftsmodell. Det betyr i praksis at Knut Strugstad som gründer og eier av Backlund Restaurantdrift as i løpet av våren trekker seg ut fra hotellet.

Selv ønsker han ikke kommentere saken utover det at han bekrefter at avtalene opphører.

– Vi ble ikke enige om pengene. Derfor har vi brutt samarbeidet, sier han.

Strugstad opplyser imidlertid at han ikke har tenkt å gi opp restaurantnæringen, men ber samtidig om forståelse for at han vil ha noe tid på seg før han kommer tilbake med mer informasjon om sine nye planer.

For tiden sykmeldt

Knut Strugstad er for tiden sykmeldt, og er denne uka pasient ved St. Olavs hospital etter en kneoperasjon som over tid har voldt et lengre sykefravær enn først antatt.

–Jeg får komme tilbake til hva vi gjør. Vi har tenkt å fortsette, men hva dette innebærer ønsker jeg ennå ikke si noe om. Jeg har mange gode krefter med meg, poengterer han. Resultatet av behandlingen av kneet vil også påvirke framtidsbeslutningene for den populære restaurantgründeren og servitøren som i en årrekke har stått bak både frokost- og middagsservering, men også kafé og pub ved Norlandia Backlund Hotel.

Fikk du ikke med deg portrettet av Knut Strugstad som sto i avisa ved juletider i 2016? Her er det.

Bekrefter oppsigelsen

Administrerende direktør for Norlandia Hotel Group, Morten A. Kahrs, bekrefter oppsigelsen av forretningsavtalen med Backlund Restaurantdrift. Partene har ved flere anledninger forsøkt å finne fram til en modell for videre samarbeid, men forhandlingene har med andre ord ikke ført fram til noen enighet.

– Det går på vilkårene. Avtalen løp i utgangspunktet videre, men leietaker ønsket en lavere leie, og da kom vi til slutt til et tidspunkt hvor vi måtte si «ja» eller «nei». Diskusjonene ledet ikke fram til muligheter for videre samarbeidsmodell. Dermed går det mot en avslutning, sier Kahrs.

Detaljene i selve avviklingen av avtalen er ikke hundre prosent klar ennå.

– Vi har dialog, og jobber løpende for å bli enige om dette sammen, tilføyer Norlandia-direktøren.

Gir ansatte jobbtilbud

– Foreløpig har vi ikke endelig besluttet hvem som overtar restaurantdriften ved hotellet. Det kan bli et eget selskap, men det kan også bli innen samme hotellselskap, og jeg ser det nå som mest naturlig at det blir hotellselskapet i Levanger som overtar driften av restauranten, sier han.

– Vi har hatt et godt samarbeid. Det er ikke det denne saken handler om, kommenterer han, og bemerker at det det ikke ligger noen dramatikk i avtaleuenigheten, men at det er ivaretakelsen av interessen for egne selskaper som ligger til grunn. Heller ikke Strugstad synes det er noen grunn til å bruke ordet dramatikk som beskrivelse på prosessen.

Administrerende direktør for Norlandia Hotel Group sier målet fra hotellets side er å gjennomføre virksomhetsoverdragelsen uten at det medfører stans i restaurantdriften.

- Det er flinke folk, poengterer han.

Restaurantene har siden 1998 vært utleid til Knut Strugstad og drevet som eget firma under navnet Backlund Restaurantdrift AS.