Rundt 700 billetter var solgt på forhånd, og med ytterligere 250 salg i døra endte festen og konserten opp med omlag 950 publikummere. Det er omtrent på nivå med konserten med Vassendgutane i fjor.

– Vi kunne naturligvis tenkt oss litt flere hit i år. Vi trodde at Hellbillies skulle være hakket mer attraktive enn Vassendgutane, men sånt er vanskelig å spå på forhånd. Vi gleder oss uansett over at festen ble gjennomført uten noe tull, og bandet har gitt oss gode tilbakemeldinger på hele opplegget. Konserten ender også i plussresultat for vår del, selv om potensialet var enda større, oppsummerer Odd Helge Roksvåg.

Skirenn hindret fest?

Akkurat hva som var årsaken til at det som er kjent som et av landets beste liveband ikke trakk 1500 publikummere slik arrangørene håpet på, er ikke helt godt å si. Spørsmålet er på den ene siden hvor stort potensial en fest på vinterstid i Vuku faktisk har, men ut fra tilbakemeldinger Roksvåg har fått kan også en så enkel ting som at Bulleråsrennet ble arrangert på søndag ha gjort at en del mulige festgjengere holdt seg hjemme.

– I de baner hadde vi egentlig ikke tenkt, sier Roksvåg mandag formiddag.

Han regner med at arrangørene gjennomfører en evaluering av årets konsert ganske raskt, og deretter tar en vurdering på hva de gjør neste vinter. Ambisjonen i Roksvågs hode er å fortsette tradisjonen med konsert på vinteren. I tillegg er det fest under Vukudåggån. I år kommer Anders Jektvik for å spille der.

– Så lenge vi går i overskudd på arrangementene vil det være mulig å fortsette å etablere tradisjoner. Det er naturligvis mye dugnadsjobb inne i bildet, men de rundt 120 som var med og hjalp til under lørdagens konsert gjorde en kjempejobb, skryter Odd Helge Roksvåg.

Band-vert

Tor Barli hadde jobben som band-vert for Hellbillies under oppholdet i Vuku. Bandet fra Hallingdal bodde på Holmen gård mens de var her og spilte.

– Jeg snakket med dem da de dro, og bandmedlemmene uttrykte at de var veldig fornøyde med både oppholdet og maten de ble servert, sier Tor Barli.

Målet for vukubyggen før besøket var «å behandle dem så godt at de hadde lyst til å komme tilbake», og det tror Barli at de klarte.