Innen utgangen av 2020 står det en funklende nytt helsebygg mellom Verdal bo- og helsetun og Verdal videregående skole. Bygget vil i dette første trinet inneholde 40 rom i bofellesskap for demente, aktivitets- og kultursenter, 20 omsorgsboliger for mennesker med nedsatt funksjonsevne, 90 institusjonsplasser, dagsenter og produksjonskjøkken.

Nå gjenstår de endelige politiske vedtak. Det første kommer torsdag når Formannskapet skal ha utredningen om nytt helsebygg til behandling. I rådmannens innstillig legges opp til byggestart i 2019. Det betinger endelig vedtak i kommunestyret senere i vår.

Tomt peker seg ut

I forbindelse med tomtevalg er det sett på flere alternativer. Lensevegen, Ørmelen nord og ledig byggeområde på Reinsholm er vurdert, men det er tomta ved grusbanen og Verdal videregående skole som peker seg ut. Det legges det vekt på blant annet trafikkforhold og adkomst. Beliggenhet nært videregående skole og helseinstitusjon gir mulighet for samarbeid.

– Helse og velferd vil på få en arena som skal utvikle en kultur og et miljø for opplæring av elever og studenter. Dette vil bidra til økt rekruttering. Økt rekruttering vil være ei utfordring i årene fram mot 2040, skriver rådmannen i saksutredningen.

Engasjerer prosjektleder

Som entrepriseform velges konkurranse på pris/løsning der noen entreprenørgrupperinger prekvalifiseres. Entrepriseform er valgt etter konsulering med det rådgivende ingeniørselskapet Sweco. De har skrevet en rapport, og det er gjennomført en risiko- og sårbarhetsanalyse av ulike entrepriseformer. Erfaringer fra Levanger kommunes nye Helsehuset på Staup og omsorgsboligene i Åsen er også lagt til grunn. Utbyggingen av Verdalsøra barne- og ungdomsskole er også gjennomgått.

Det opprettes nå en såkalt samspillgruppe. Den vil få hovedansvar for å følge opp politiske vedtak, holde økonomisk styring, rapportere til politisk og administrativ ledelse og samarbeide med prosjektleder. Denne personen er ennå ikke på plass.

Gruppa består for øvrig av virksomhetsleder institusjons-tjenesten Unni Haugan Sellæg, virksomhetsleder hjemmetjenesten Gunn Wolden, virksomhetsleder bo og dagtilbudstjenesten Per Tore Sandsaunet, virksomhetsleder kultur Ingvild Aasen, ingeniør og rådgiver Oddvar Govasmark, innkjøpsrådgiver Jon Erik Isodor Carlsen Englund, rådgiver Ingunn Sund Forbord, kommunalsjef Trond Selseth og kommunalsjef Anne Kari Haugdal.

Referansegruppe

Referansegruppe skal også på plass. De skal belyse aktuelle problemstillinger i prosessen. Gruppen skal beså av hovedtillitsvalgte helse og velferd, brukerrepresentanter fra lag og foreninger, kommuneoverlege, representant fra eldrerådet, representant fra rådet for likestilling av funksjonshemmede, representant fra innvandrerrådet og representant fra ungdomsrådet.