Ifølge utredningsrapporten om framtidsbildet for Innherred brann og redning, mottar deltidsansatte i Verdal i gjennomsnitt 210.000 kroner årlig i grunnlønn (170.000) og tillegg (40.000).

– Vi skal ikke se bort fra et et bortfall av denne godtgjørelsen vil påvirke hva de ansatte mener om felles brannstasjon, sier Alf Magnar Reberg (Sp) som for tiden er fungerende ordfører i Levanger. Han tror det er hovedforklaringen til at de 18 deltidsansatte ved Verdal brannstasjon argumenterer som de gjør.

I går ettermiddag sendte de ansatte et åpent brev til formannskaps- og kommmunestyremedlemmer i Verdal kommune. Brevet er signert av alle 18, og her ber de om at kommunen reetablerer brannvesenet som egen enhet i kommunen.

Ville trolig signert selv

– Hvis jeg selv var brannvakt på Verdal, og fått 210.000 for det, ser jeg ikke bort fra at jeg også hadde skrevet under brevet. Jeg forstår at de ansatte gjør det, sier Reberg. Han poengterer sterkt at dette er lønn som i høyeste grad er fortjent.

– Jeg må få understreke at de ansatte gjør jobben utmerket. Lønna er fortjent, ingen tvil om det. Men dersom vi bygger en felles brannstasjon med kasernerte vakter, så vil det bety at dagens ordning faller bort, og det er klart det får økonomiske konsekvenser for dem som i dag er tilkallingsvakt, sier Reberg. Og mener godtjørelsens er av en sånn størrelse at de verdalsansattes meninger av den grunn ikke kan tillegges vekt.

Hører heller på brannsjefen

– Personlig vurderer jeg det slik at jeg ikke kan legge vekt på det de sier. Jeg er redd for at det er økonomisk motivert, påpeker Reberg. I stedet velger han heller å høre på brannsjefen.

– Jeg vet ikke hvordan brevet fra de ansatte vil innvirke på Verdal kommunes beslutning, men jeg synes det er viktig at kommunestyret er klar over at dette når de skal vurdere hva som i framtida vil gi det beste brannvesenet for Levanger og Verdal, tilføyer han.

Kan hekte seg på

Alf Magnar Reberg har selv argumentert for en fellesløsning på Mule, og mener det vil gi både det raskeste, mest effektive og profesjonelle brannvesenet for begge våre kommuner. Reberg har tatt til orde for at Levanger uansett bør bygge en stasjon på Mule, gjerne i samkvem med politi og ambulanse.

Hvordan bør brann- og redningstjenesten best organiseres når Innherred samkommune opphører? Levanger og Verdal reetablerer sine egne kommunale brannvesen, uavhengig av hverandre Egne brannstasjoner, men med interkommunalt samarbeid på administrativt nivå Felles brannstasjon for Levanger og Verdal, lokalisert på Mule Andre løsninger/vet ikke Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Hvordan bør brann- og redningstjenesten best organiseres når Innherred samkommune opphører? Levanger og Verdal reetablerer sine egne kommunale brannvesen, uavhengig av hverandre 21% Egne brannstasjoner, men med interkommunalt samarbeid på administrativt nivå 24% Felles brannstasjon for Levanger og Verdal, lokalisert på Mule 53% Andre løsninger/vet ikke 1% Du har allerede stemt 206 stemmer – Med det tar vi samfunnsansvar, tenker framover og ser hvordan utviklingen går. Skulle vi bli alene i første omgang, bygger vi med tanke på utvidelsesmuligheter slik at Verdal eventuelt kan hekte seg på ved en senere anledning, bemerker han.

Kommenterer ikke

Mannskapene i Verdal har ingen kommentar til utspillet fra Reberg. De viser kun til brevet de har sendt.