Duun Industrier er en tradisjonsrik hjørnesteinsbedrift i Åsen sør i Levanger. Bedriften driver mekanisk verkstedindustri og produserer landbruksutstyr, vedmaskiner og andre produkter. Regnskapet for 2016 viser at selskapet

Duun Industrier AS økte omsetningen i 2016 til 70,3 millioner kroner. Det er en økning på nesten fem millioner kroner fra 2015, da selskapet omsatte for 65,6 millioner kroner. Det tilsvarer en økning på 4,7 millioner kroner eller 7,28 prosent. Samtidig endte bedriften med et årsresultat før skatt på hele 3,062,382 kroner.

Styrker egenkapitalen

Etter skatt satt selskapet igjen med nesten 2,5 millioner kroner i pluss i fjor. Det er i underkant av 700.000 kroner mer enn i 2015.

- Vi øker omsetningen med eksport og underleveranser. I tillegg har vi introdusert beitepussere i fjoråret, som ble prøvelansert og fikk gode tilbakemeldinger. Vi har lagt et godt år bak oss og budsjetterer nå med videre vekst i 2017, sier administrerende direktør Karl-Martin Eggen.

Overskuddet fra 2016 blir nå delvis overført til egenkapitalen, men 900.000 kroner settes av til utbytte til aksjeeierne. Selskapet har nå 27,7 millioner kroner i egenkapital.

Selskapet hadde ved årsskiftet 54 ansatte i bedriften og om lag 50 årsverk.

Ny leder

I dag er det Karl-Martin Eggen fra Verdal som har rollen som administrerende direktør ved bedriften. Han tok over lederstolen etter John Erik Duun, som trappet ned i fjor. Eggen ble presentert som ny direktør i mai i fjor og begynte i jobben i august.

- Jeg stortrives på Åsen. Det er en skikkelig spennende bedrift som har en god utvikling, sier Eggen.

Han er glad for å se at bedriften stadig leverer gode overskudd.

Bedriften jobber også for å utvikle flere nye produkter, og videreutvikler blant annet nye produkter innen gjødselshåndtering.

- Vi har stadig nye produkter vi skal utvikle, og vi tror det bidrar ytterligere til vekst, sier Eggen.

Duun Industrier AS eies i dag likt mellom John Erik Duun og Roald Duun. Selskapet ble etablert i 1956 i tidligere Folkets hus i Branndalen av Even og Lilly Duun.