Rune Kristian Elnan flytter snart inn i nye lokaler på Moan, og herfra løftes Bruborg Bakeri ytterligere et nivå. For nå skal brødet ut til folket. Med store steinovner, ei god kjevle og oppskrifter som gir den uimotståelige smaken, vil bakeren by både lokalbefolkning og andre på catering og kurs. I et 100 kvadratmeter stort lokale i den østre enden av «coop-bygget, flytter Bruborg Bakeri inn ganske så fort etter påske. Elnan anser barnehager og bedrifter som svært aktuelle kundegrupper, men sikter seg også inn mot andre når han utover våren og sommeren frister med nybakt brød på morgenkvisten eller til lunsj.

Kurs og selskap

Bruborg Bakeri og Rune Elnan flytter inn i det nye bakeriet ganske så fort etter påske.

Bruborg Bakeri blir ikke et åpent bakeri i den forstand at du kan stikke innom for en bolle eller en kopp kaffe, men vil i utgangspunktet framstå som et produksjonslokale for cateringvirksomhet og andre leveranser. Likevel kan det også bli aktuelt å åpne døra på gløtt for drop-ins i form av et tidsavgrenset vindu et par ganger i uka hvor folk kan stikke innom for å hente bakevarer. Rune Kristian Elnan ser også for seg å bruke lokalene til kursvirksomhet, samt til andre evenement hvor mat og matopplevelse er det sentrale element. I midten av lokalene setter han opp et større bord.

– Vi har mulighet til å ta på oss små selskap rundt bakebordet, og det i meget uformelle omgivelser, forklarer bakegründeren.

– Vi starter rekrutteringen av folk ganske straks, informerer han.

Erfaren

Famille

– Egentlig har jeg lenge gått med planer om et slikt bakeri, men da det for en tid til bake ble restaurantdrift med Jordbærpikene, satset jeg kreftene på det. Samtidig har etterspørselen etter skikkelig brød bare vokst og vokst, forteller han. Og mener at det er fordeler ved å ha to atskilte lokaler, nå som han står bak både Famille-restauranten og Bruborg Bakeri. Det har ikke minst med plassbehov å gjøre. Mens bakeriet får en enkel, men funksjonell innredning, legges det opp et mer iøynefallende interiør i den kommende restauranten i bygget som er i ferd med å reise seg på Moan.

Rune Kristian Elnan lover «skikkelig mat».