Filmskaperne i Ekkofilm AS får 280.000 kroner fra Midtnorsk Filmsenter til en høytsvevende, men jordnær dokumentarserie om vingedress-pionérene i Verdal´n Karsk og BASE. Fra en garasje på Buran i Trondheim har de gjennom de siste 20 årene sydd sine egne vingedrakter, testet og perfeksjonert både utstyr og flygeteknikk.

Kristian Karlsen står både som produsent, regissør og manusforfatter. Totalbudsjettet på dokumentarserien er på fire millioner kroner.

Det melder Midt-Norsk Filmsenter etter at det nå deles ut til sammen 2,5 millioner kroner til 11 trønderske filmprosjekter. Fire dokumentarfilmer og to kortfilmer får produksjonsstøtte og 5 filmprosjekter får utviklingsstøtte.

Tattoo på bygda

Også Marte Hallem og Dag Rune Johansen kan glede seg over støtte når Scene Midt får penger til utvikling av «Tattoo på bygda».

Tattoo på bygda er en slags road movie hvor rockeprest Eirik Junge Eliassen og Margrethe Sandvær reiser på tattoo-turné i utkant-Norge. Med seg i bobilen har de en koffert med tatoveringsutstyr og en rusten rockegitar. Målet er å møte folk som bor langt fra allfarvei, og som har et brennende ønske om å tatovere seg. Bak ønskene ligger sterke historier – på godt og vondt.

Produsent: Scene Midt AS v/Marte Hallem og Dag Rune JohansenRegi: Marte HallemManus: Marte HallemInnvilget utviklingstilskudd: 100 000 kroner