Onsdag bestemte politikerne i Plan- og utviklingskomiteen at detaljreguleringen for planfri kryssing av jernbanen i Skogn sentrum skal sendes på høring. Det skjer på tross av at Bane Nor, tidligere Jernbaneverket, ikke har blitt enige med Levanger kommune og Nord-Trøndelag Fylkeskommune om spleiselaget for ombyggingen.

Frustrert

Geir Tore Persøy (Frp) benyttet anledningen til å ventilere sin frustrasjon over den fastlåste situasjonen.

–Det siste forsøket var i januar, men Bane Nor sa nei. Innsigelsen står inntil finansieringen er løst, svarte Nina Elisabeth Berget (Ap) og bekreftet at det ikke kan bygges noen nye boliger på Skogn før saken er endelig avklart.

–Det er en kjedelig og uheldig sak, men innsigelsen kommer fra en statlig etat. Det er viktig å få en avklaring for blant annet Åsvegen 15-17, svarte Nybakken.

Omfattende plan

Levanger kommune fortsetter nå sitt arbeid med å utrede detaljreguleringen, som enstemmig ble vedtatt sendt på offentlig ettersyn og høring av Puk onsdag. Politikerne ønsker å har byggeplanene ferdig vedtatt før saken blir avgjort av myndighetene, slik at de ikke forsinker saken ytterligere. I saken la politikerne inn noen mindre endringer rundt nærliggende bebyggelse, deriblant krav til minimum 50 kvadratmeter felles uteoppholdsareal og et krav om minst to parkeringsplasser per boenhet.