I det foreliggende forslaget til reguleringsplanen for Verdal byområde heter det at det ikke kan bygges boliger på Soria Moria.

–Det er et forslag som vi ikke kan akseptere. Innbyggerne på Fætten vil reagere hvis dette går gjennom, sier Rolf Vestvik.

Enormt verditap

–På hvilken måte?

–Med å gå til felles søksmål mot kommunen og be om erstatning, for vi får ikke solgt eiendommene våre. Verdiene på eiendommene kommer til å synke radikalt.

Vestvik synes det er urimelig at det ikke kan bygges flere hus på Fætten nå som det brukes 17 millioner til å utbedre vei, vann og kloakk.

–Vi trodde dette var for oss, men sannsynligvis er det en forløper til industrireisningen her. Det er ikke for oss de gjør dette. Det er fordi det skal bli lettere å legge ut området til næringsvirksomhet, sier Rolf Vestvik.

Boligprosjekt ble skrinlagt

I 2014 lanserte Bjørn Kolstad og selskapet Øra Boligutvikling et forslag med 24 eiendommer i Soria Moria-parken pluss flere husklynger i tilstøtende områder. Selskapet hadde opsjon i tre år på eiendommen. Prosjektet er nå skrinlagt.

Fætten vel har utarbeidet eget forslag til reguleringsplan for Fætten. Dette som et innspill til planleggingen som var på gang våren 2014.

Når det gjelder campingen på Soria Moria går det mot slutten for den. Det økonomiske grunnlaget for videre drift av campingen er så dårlig at Vestvik ønsker å legge ned driften.