Søndag var det tid for den årlige vårmønstringen blant skolemusikkorps i Verdal. Barn og voksne fra Vuku, Vinne og Verdal var da samlet for å vise marsjering, drilling og korpsmusikk til et enormt publikum i gymsalen på skolen.

- Vi har arrangert vårmønstring siden jeg var elev, og sikkert lenge før det. I år har vi valgt å kalle det vårslæpp, for å markere at vi slipper ut korpsene, sier styreleder i Vinne skolekorps, Ole Gunnar Vestvik.

Generalprøve før 17. mai

Under konserten spilte korpsene først hver for seg, det samme med drillerne. Deretter fulgte en felles innmarsj og drillnummer med elever fra både Vuku, Vinne og Verdal, og hvor skolemusikkorpsene i fellesskap spilte sangene King size og Shut up and dance.

- Det er mye arbeid og øving som ligger bak en slik konsert, men dette er jo generalprøven før vi skal til verks på 17. mai, sier Vestvik.

Vårslæpp-konserten besto av over 150 barn og voksne.

- Det er veldig artig at så mange er med. Det er en fin hobby, sier han.

Mister instruktører

Skolemusikkorpsene har de siste årene hatt flere instruktører fra kulturskolen i Verdal, noe de har fått støtte til fra kommunen.

- Det har hevet kvaliteten veldig, men kommunen har tatt fra oss dette tilskuddet nå, og det synes vi er veldig dumt, for da mister vi to av instruktørene våre. Det er trasig og det blir vanskelig å finne nye, flinke instruktører, sier styrelederen.

Se bildegalleri fra konserten øverst i saken!