Oppfordringen kommer fra fire svært habile musikere som torsdag 27. april fyller Verdalsøra kapell med vellyd.

Allsang

–Målet vårt er å få publikum til å bli med på sangen, sier Ola Ludvig Bosnes. Han har med seg Villy Kvernmo, Bjørn Arild Aksnes og Aslak Grønn. Alle er de kjente musikere på Innherred, og de har spilt mange ulike konstellasjoner.

–Men dette er en helt ny sammensetning, samstemmer musikerne.

Mer folkekirke

Bakgrunnen for arrangementet Vårsangkveld er et ønske om å få mer innhold i begrepet folkekirke.

Villy Audun Kvernmo og Bjørn Arild Aksnes er begge medlemmer av Stiklestad sokneråd. For en tid tilbake var de på en samling på Hålandsgården ved Åre i Sverige. Der ble det blant annet diskutert hvilke tiltak som kunne realiseres uten de helt store forberedelser eller utgifter. Sangkveld med dugnadskrefter kom snart på blokk, og fra tanke til handling var veien kort.

Kjente og kjære

På sangkvelden, som er et gratisarrangement, framføres kjente og kjære salmer og sanger.

–Vi skal synge «No livnar det i lundar». Og vi nøyer oss ikke med fire vers, men synger oss gjennom alle 12 versene. Vi deler ut sangbøker, så det skal ikke være vanskelig å henge med, sier Bosnes. Videre blir det nyere melodier og komposisjoner, blant annet Rolf Løvland «Danse mot vår».

«Vårsøg», den store hyllest til lys og varme blir også å finne på programmet. Det er blitt en folkekjær sang etter dikt av Hans Hyldbakk skrevet i april 1945.

Helse i hver strofe

–Vi starter med påske fortsetter med vår- og sommersanger. Kom og syng med oss. Sang er også helsebringende, sier Ola Ludvik Bosnes.

Arrangementet byr også på kaffeservering.