Før sommeren får nemlig kornsiloene til Felleskjøpet i Verdal ny farge.

Den som hadde forhåpninger om noen ville fargekonstellasjoner blir nok skuffet. Når malerarbeidet er ferdig vil nemlig de nesten 50 meter høye byggverkene være lys grå i fargen, opplyser siloformann Elling Røstad.

Siloformann Elling Røstad i Felleskjøpet med den nye fargekoden til kornsiloene i bakgrunnen.

Lærling og Leksdal-spiller Erlend Røstad hadde lagt inn ønske om en rød og en svart silo, men fikk ikke gjennomslag.

– Hehe, nei, jeg ville ikke ha noen sterke farger. Fargen vi bruker finnes på Felleskjøpets anlegg på Kambo i Moss, og er en fin og ikke altfor prangende farge, konstaterer Elling Røstad.

Rosa var ikke Felleskjøpets idé

Selv ikke Felleskjøpets farger gul og grønn vant frem i vurderingen, selv om det finnes eksmpler på den type fargesetting på andre Felleskjøpet-anlegg.

De rosa kornsiloene har vært godt synlige fra store deler av Verdal og innkjøringen til byen helt siden 1990. Den gangen var det Statkorn som eide dem, så Felleskjøpet tar verken skylda eller eventuell ære for det litt snodige fargevalget.

– Malingen de brukte var heller ikke velegnet, fordi den ble for tett slik at bygget ikke pustet. Det gjør at det er en del unødvendige betongskader utvendig også, forklarer siloformannen.

Nå blir det sågar CO2-bremsende maling på siloene.

Støy og støv

For øyeblikket pågår det sandblåing av siloene, et både støyende og støvende arbeid. Når firmaet Betongindustri er ferdige med den delen av jobben starter malingen. Jobben beregnes å ta omlag to måneder, litt avhengig av vær og vind.

Siloene har en overflate på omlag 3000 kvadratmeter hver. For tiden er de fulle av korn som etter hvert skal leveres til Felleskjøpets fabrikker i Steinkjer og Namdalen. De må være tomme igjen til august, når det igjen kommer store kornleveranser til Felleskjøpet.