Forhandlingene i kommuneoppgjøret ble gjort unna på historisk kort tid i år. Bare en drøy time etter forhandlingene ble innledet, var partene enige.

Resultatet for ansatte i kommunene er med en ramme på 2,4 prosent i tråd med resultatet i frontfaget.

Rolig, som ventet

Årets oppgjør er et såkalt mellomoppgjør, hvor partene bare forhandler om lønn. Det var på forhånd varslet at det var ventet et rolig oppgjør – men at partene skulle ha enighet i boks etter bare en drøy times tid, var likevel uventet.

– Ingen her kan huske at noe slikt har skjedd før. Dette er nok historisk, sier pressekontakt Hege K. Fosser Pedersen i kommuneorganisasjonen KS til NTB.

Like etter klokken 11 kunne partene erklære at det var oppnådd enighet mellom KS og forhandlingssammenslutningene LO Kommune, Unio, YS K og Akademikerne.

– Lønnstilleggene vi avtalte i fjor skal utbetales én måned tidligere, sier arbeidslivsdirektør i KS Tor Arne Gangsø

Slik endte oppgjøret

Partene er enige om følgende lønnsøkning:

- Sentralt lønnstillegg avtalt i 2016 gis med virkning fra 1. juli 2017.

- Lønnstillegg til ledere, fagledere og arbeidsledere. 2 prosent lønnstillegg avtalt i 2016 gis med virkning fra 1.7.2017.

- Garantilønn og lønnstillegg for ansiennitet, herunder innføring av nytt garantilønnsnivå for fagarbeidere med fagskolepoeng (60 studiepoeng) fra 1. juli 2017.

- Kommuneoppgjøret omfatter kommunene unntatt Oslo kommune, som er et eget tariffområde. Fristen for å komme til enighet i Oslo kommune er 30. april ved midnatt.