For å markere at det var to jenter som startet firmaet og bilpleie, åpnet Kristin Bartnes og Sarah Trøan Gripp firmaet på ingen ringere enn selveste kvinnedagen, 8. mars, i 2014.

–I august i fjor flyttet vi fra Handtverkertorget, til nye lokaler på industriparken på Ørin. Grunnen til det var at Storbilvasken og GV Reklame AS foreslo et samarbeid med oss, noe vi satte pris på selvfølgelig, sier Kristin Bartnes.

–Nå drifter vi Storbilvasken, og vi utfører tjenester for GV Reklame. Der tilbyr vi vask, polering, rubbing, lakkforsegling, fjerning av dekor og maling, og innvendig vask og rens, legger hun til.

De to hadde jobbet med bilpleie i lang tid, før de bestemte seg for å starte for seg selv, da deres tidligere arbeidsplass ble bestemt lagt ned.

Firmaet har i dag tre faste ansatte og to på arbeidstrening.

–Det kan være en fordel å kjenne markedet og samtidig være åpen for gode avtaler med næringslivet. Når det gjelder vaskehallen for store biler, så har vi det fulle ansvaret for driften av den. Det være seg såper, rengjøring i hallen og alt som har med service av hallen og gjøre. Vi har også ansvaret for maskineri, og produksjon av vaskekort, forteller Bartnes.

Sarah Trøan Gripp i aksjon med rengjøring innvendig i bil. Foto. Privat.

Baker til kundene

Hun ønsket egentlig å sette sitt helt spesielle, egne preg på lokalet.

–Egentlig ville jeg ha rosa vaskehall, men måtte nøye meg med grå hall og heller rosa skilt. Ble litt fint likevel, så jeg er fornøyd, ler Bartnes.

Et litt eget preg har de likevel satt på bedriften. Blant annet spanderer de kaffe og kaffebrød, som de selv har bakt til sjåføren mens han eller hun venter på at maskinen skal bli ferdig

–Vaskehallen er et godt tilbud til store biler og lastebiler for en overhaling, kanskje etter et oppdrag der bilen er utsatt for mye skitt. De fleste liker å ha det rent i bilen, som er deres arbeidsplass. Ekstraservice er hjemmebakt kaffebrød, smiler Trøan Gripp.

Ryktebørsen

Annonsering etter kunder går mest på facebook og ryktebørsen.

–Vi har fast avtale på vasking av kommunale biler, og i tillegg har de en avtale med Prøven Bil AS. Resten er private kunder og diverse firmaer. Vi tilbyr blant annet alle som jobber på industriparken at vi kan hente bilen der de jobber, å få den ferdig «shinet» til de skal hjem.

Hardt arbeid og det å være kreativ på nye måter å møte kundene på har åpenbart lønt seg.

–Til å være forholdsvis ny i bransjen og noen sa vi ikke kom til å bli her lenge, så tror jeg vi kan si at firmaet går kjempefint og vi ser bare positivt på fremtiden med oss jenter i en mannsdominert bransje, sier Bartnes.