Alle som kjørte langs E6 forbi Rinnleiret fredag, lørdag eller søndag la sikkert merke til de mange grønne teltene på området. I disse befant det seg alltid beredte speidere fra begge trøndelagsfylkene, rundt 500 i tallet med smått og stort. Speiderleiren favnet deltakere både fra Norges speiderforbund og Norges KFUK-KFUM-speidere under leirparaplyen «Trønderspeider i friluft» (TSF).

Emil Johannes var blant dem som gledet seg stort over oppholdet, og som visste å benytte seg av tiden på en god måte. Da lokalavisa hilste på ham blant mange andre småspeidere søndag, var han fullt opptatt med å konstruere sin egen bue.

– Jeg er en morgenfugl, så jeg var tidlig oppe, forteller han. Emil Johannes Bersås Solli tilhører 1. Vinne Bever, og har allerede to års fartstid i speideren. Det er ingen tvil om at lysten på å fortsette er sterk.

– Speideren er gøy. Her lærer vi så mye nytt og spennende, og så får du så mange nye venner, oppsummerer han.

Kvalifisering

Knute- og tauverksøvelser.

Da Innherred kom på en aldri så liten gjestevisitt søndag, var mange av speiderpatruljene opptatt med måle både kunnskap og ferdigheter. Leiren inkluderte nemlig en felles krets- og småspeiderkonkurranse som også betød kvalifiseringsrunde til NM i speiding på Elverum senere i sommer. Leiren har med andre ord inkludert et stort spenn i aktiviteter og oppgaver, både teoretiske og praktiske, med eksempler som flaggheising, o-løp, samhold og miljø, mat og middag, ro og orden, førstehjelp, naturkjennskap, pionering (tauverks-øvelser).

Sanket poeng

Juste Dilyte, Ida Forberg Hagen, Kaja Barstad, Aashild Mo Forberg, Elisabet Lønvik Øwre og Sigrid Skaare Laugsand fra Ytterøy.

Fra Ytterøy møtte vi Juste Dilyte, Ida Forberg Hagen, Kaja Barstad, Aashild Mo Forberg, Elisabet Lønvik Øwre og Sigrid Skaare Laugsand. Også denne gjengen fortalte at de hadde hatt det svært så fint. Under vårt besøk på leirområdet var de imidlertid så fokusert om oppgavene og konkurransen, at de utdypende beskrivelsene naturlig nok satt lenger ned på prioriteringslista. Speiderne var midt inne iden mest hektiske poengsamlingen, og ville selvsagt score høyest mulig blant dommerne.

Noen kilometer lenger nordfra møtte vi også et knippe speidere fra Mære-Sparbu Lemen som på sin side hadde oppmerksomheten rettet mot pionering.

Trenger flere voksne

Leder for Trønderspeider i friluft og kretsleder i Nord-Trøndelag, Inger Fjellhaug skulle gjerne sett at flere foreldre meldte seg til tjeneste.

- Vi opplever en sakte økning i rekrutteringen. Barna er der, men i vårt fylke har vi litt for få ledere. Noen tror det er farlig å være leder, men det er det ikke, beroliger Fjellhaug.

Kretsleder Inger Fjellhaug.
Jonas Tibor Bjerkem, Ravn Mathias Svendsen Kaldahl, Yrjan Eselli Halseth, Anton Martin Solberg, Jonas Skevik, Markus André Salberg Molvik, Henrik Austmo Fosså fra Mære-Sparbu.
Jonas Tibor Bjerkem, Ravn Mathias Svendsen Kaldahl, Yrjan Eselli Halseth, Anton Martin Solberg, Jonas Skevik, Markus André Salberg Molvik, Henrik Austmo Fosså fra Mære-Sparbu.