– Målsetningen er at de nye lokalene skal være klare for innflytting i løpet av september. Dette betyr at folk kan komme og gjøre årets julehandel hos oss, poengterer Tor Olsen (57) på Interiørsenteret. Jannike Gates er daglig leder for bedriften.

Han tror den nye plasseringen til interiørbutikken blir helt perfekt.

– Dette blir supert. Her har vi jo noen av de fineste tomtene i Verdal. Beliggenheten er midt i blinken for vår bransje. På den andre siden av Magnus den godes veg har vi fra før Bo By’n og Coop Bygg som gode naboer, sier Olsen.

Det er heller ingen hemmelighet at flere tunge byggevareaktører er i startgropa for å etablere seg i det samme området. Dette blir med tida en helt ny bydel i Verdal.

– Hvorfor flytter dere hit?

– Bakgrunnen er signaler fra kommunen om at de ønsket seg mindre tungtransport i Tangenveien. Dette er jo et stort boligområde, og vår eiendom der nede er allerede omregulert til boligformål. Vi har således lenge hatt planer om å flytte hit.

Ny fasade mot vest

Aktiv Eiendomsutvikling kjøpte denne eiendommen for et par år siden, og tomta er på omkring 12 mål. Her er det godt med parkeringsplasser, og det er lett adkomst for alle typer transport.

Om kort tid starter også bygginga av en ny rundkjøring mellom jernbaneundergangen ved Kjæran og avkjøringa til Coop Extra Bygg. Fra denne rundkjøringa vil det bli en ny og direkte adkomst inn til det nye senteret. Posten har allerede etablert seg i bygget, og flere interessenter har meldt seg.

1. Slik blir den nye fasaden mot vest på Interiørsenteret ved Kjæran.

– Det har vært et landbruksverksted her tidligere, så det blir en god del ombygging og tilpassing. Alt innvendig skal oppmales. Det blir også en helt ny fasade med inngangsparti mot vest. (Se egen skisse). Videre skal de gamle portene kles igjen, og det vil bli innsatt nye vinduer. Vi har dessuten planer om avretting av gulvet, forteller Olsen og legger til at den nye butikken vil få et areal på mellom fem og seks hundre kvadratmeter. Dette er noenlunde det samme som arealet de disponerer i dag.

– Fordelen her er at vi vil få alle produktene samlet på en plass, og vi får en felles utstilling i to haller.

Positive leverandører

Det hører også med til historien at leverandørene til Interiørsenteret er godt fornøyde med den nye plasseringen.

– Vi synes dette er perfekt. Rett og slett midt i smørøyet. Interiørsenteret er en viktig kunde for oss. De har god fagkompetanse, sier Jørgen Olaussen som er salgssjef for Ildstedet/Jøtulgruppen.

Interiørsenteret har i dag tre butikker i Nord-Trøndelag. I tillegg til avdelingen i Verdal er det utsalg både i Levanger og Namsos.

– Du må også få med at vi skal engasjere en planarkitekt som vil få hovedansvaret for å detaljplanlegge hele tomta. Dette skal bli bra, smiler 57-åringen.