Verdal næringsforum så en anledning til å etablere et nytt kurstilbud for lokale bedrifter etter en spørreundersøkelse blant deres medlemmer. Et av innspillene

Lars Wikborg Stokke reiste fra Oslo til Verdal for å delta på kurset. Han fant kurset via Google, og lot seg ikke skremme av en jobbreise til Verdal.

–Jeg søkte etter slike vedlikeholdskurs, og fant dette kurset i Verdal. Det var akkurat det jeg lette etter, og kurset er ryddig bygd opp og relevant, sier han.

Besøkte Skogn

Han er vedlikeholdssjef ved VEAS i Slemmestad, som er Norges største renseanlegg. Anlegget er bygd som et interkommunalt samarbeid mellom kommunene Asker, Bærum og Oslo, og er laget for å holde Oslofjorden ren. Anlegget skal for øvrig oppgraderes for over én milliard kroner i løpet av de neste 4-6 årene, noe som gjør arbeidet både stort og krevende.

Det vil da skje med nyvunnen kunnskap fra Verdal, for Stokkes vegne. Han la også inn et besøk til Biokrafts nye biogassanlegg på Skogn, som nå er under bygging.

–Det passet veldig bra inn i turen, sier han.

Sparer mye

Kurset legger vekt på å bygge rutiner rundt vedlikehold, og å planlegge vedlikehold for å sikre minst mulig nedetid og færrest mulig driftsstanser.

–Det kan tidvis være store etterslep på vedlikehold, og når vi vi må ta det gradvis, så blir det mer effektivt og sikkert å planlegge arbeidet, sier han.

Blant de lokale bedriftene som hadde sendt deltakere til vedlikeholdskurset, var Tine, Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Hoff og Innherred Renovasjon.

–Å skaffe kursholdere til Verdal skaper en kultur og ny arena for kompetanseheving, slik medlemmene våre har etterspurt. Det er lett å se behovet, sier Ingrid Dahl Furunes, som er daglig leder i næringsforumet.

Mer praktisk

Hun sier at næringsforumet vil fortsette å legge til rette for flere praktisk rettede kurs, som kommer lokale næringsdrivende til gode.

–Dette kurset reduserer nedetiden og sparer bedriftene for kostnader i framtiden. Det er med på å gjøre bedriftene enda mer konkurransedyktige i sine egne markeder, sier Dahl Furunes.

–Det er bra at det lokale næringslivet møter opp, sier kursholder Gunnar Andreas Aarvold, som er leder for Marked- og forretningsutvikling i MainTech.

Han er en av kursholderne, og sier at oppmøtet i Verdal er blant de bedre for opplegget de har kjørt en rekke steder i Norge de siste årene.

–Jeg tipper at vi nå har kjørt dette kurset for over 300 deltakere. Flere har blitt flinkere til å sette søkelys på dette, sier han.