Skogningen har siden fireårsalderen vært opptatt av det estetiske, spesielt kanskje klær den gangen.

- Jeg har vokst opp i et kreativt hjem. Mamma er kunstner, så det estetiske har alltid vært med meg, sier hun.

Endret fokus

På lik linje med familien valgte Hanna Sara en kreativ utdanning. Valget falt på Eksponeringsdesign ved Westerdals Reklameskole i Oslo.

- Jeg valgte denne linjen på grunn av alle de uinspirerende utstillingsvinduene rundt omkring. Dette var virkelig noe jeg ville ta tak i, sier hun.

Underveis i utdanningen ble fokuset derimot endret, og 32-åringen ble mer og mer interessert i farger, materialer og belysning i private hjem og næringslokaler.

- Det var både interessen, men også følelsen av å mestre som gjorde at jeg fikk øynene mer opp for interiør og styling i hjemmet, sier hun.

Gode tilbakemeldinger

Hanna Sara ble ferdigutdannet i 2009 og fikk da tittelen eksponeringsdesigner. Hun holdt seg i Oslo for å jobbe i interiørbutikk i et år, før turen gikk til Trondheim hvor hun ble ansatt i et boligstylingsfirma.

Men 32-åringen merket etter hvert at hun hadde lyst til å bidra i bybildet i Levanger, og for cirka fire år siden bestemte hun seg for å starte eget firma her. Det fikk navnet Brendesign.

- Jeg fikk utelukkende gode tilbakemeldinger og folk var veldig hjelpsomme, sier hun.

Venteværelset hos Tannlegene Bjørnaas og Brenne Lundh i Levanger har fått en real oppussing av Hanna Sara Brende.

Hanna Sara sier responsen var over all forventning og at folk er flinke til å bruke henne når de vil ha interiørhjelp, enten det er private eller bedrifter.

- Jeg synes det er en stor fordel å etablere firma i en mindre by. Jeg tror det er tøffere i større byer, for da er det flere tilbydere, man kjenner kanskje ikke så mange og føler seg litt liten, rett og slett, sier hun.

Hanna Sara er helt alene om firmaet, selv om hun ofte får hjelp av familie og venner. Hun har i dag kontor hos Letnes Arkitektkontor i Levanger.

- Jeg ble hyret inn på et oppdrag der for en stund siden, og i høst ble jeg ansatt i en stilling der. Nå jobber jeg sammen med de, samtidig som jeg jobber i Brendesign, sier hun.

32-åringen sier det er flott å ha kollegaer rundt seg i denne bransjen.

- Det er fint å ha noen å spille litt ball med når man jobber kreativt, sier hun.

Vil ha farger

Hanna Sara har hovedsaklig oppdrag for private hjem og prosjekt rettet mot kontor- og næringslokaler. I tillegg tilbyr hun boligstyling og veiledning ved salg av bolig.

- Akkurat nå har jeg mange oppdrag der folk vil gå vekk fra alt det hvite, og hvor jeg kommer opp med fargepalett til hjemmene deres. I tillegg hjelper jeg med innredning, materialvalg og belysning, sier hun.

Et av oppdragene skogningen har for tiden er på Singsaker i Trondheim, hvor en villa fra 20-tallet skal moderniseres.

- Kunden ønsket en rød tråd gjennom hele huset, både med farger, belysning og møblering. Hun var i utgangspunktet livredd for farger. Og nå ender hun opp med et hus uten et eneste hvitt rom. Da er jeg fornøyd! Og heldigvis kunden også, forteller hun.

Skogningen synes trønderne er lekne og merker at folk er klar for en ny tid uten hvite og grå vegger.

- Det skal ikke så mye til for å få et hyggelig venterom. På dette oppdraget brukte jeg jordfarger som gir ro og varme, sier Hanna Sara.

- Folk er åpen for noe nytt, og er oppdatert på hva som beveger seg utenfor trønderske grenser, sier 32-åringen.

32-åringen har prosjekt flere steder i Trøndelag, men hovedsakelig mellom Steinkjer og Trondheim.

- Jeg har også hatt oppdrag med leiligheter i Oslo, men da går mye av planleggingen over nett og telefon, sier hun.

Siden oppstarten av firmaet har det vært veldig lite dødtid.

- Nå ringer kundene meg, og det synes jeg er veldig artig, sier hun.

Vil skape gode hjem

For en stund siden fikk hun i oppdrag å pusse opp et venteværelse hos Tannlegene Bjørnaas og Brenne Lundh i Levanger.

- Der var det på tide med en oppgradering. Det var som gamle venterom flest, gule vegger som en gang har vært hvite. Jeg ville skape et rom det er godt å være i, og at det oppleves varmt selv om man er på en klinikk.

Hanna Sara påpeker at klinikker ofte er hvite, og at man nødvendigvis ikke blir rolig av det.

- Her brukte jeg jordfarger som oppleves rolig og godt for øye. Selv om man tar i bruk farge, må man ikke nødvendigvis bruke en sterk kontrastfarge. Det er mange nyanser mellom der, og man må se an kundegruppen og bruken av rommet. Man velger ikke knallrødt der man skal skape ro, da kan man velge grønne toner som vekker tillit, ro og trygghet, sier hun.

32-åringen håper hun kan leve av dette i mange år fremover.

- Jeg har et brennende ønske om å levere et godt produkt til kunden, og skape gode hjem som folk skal trives i. Søken etter et godt, varmt hjem tror jeg bare ønskes mer og mer i en ellers ganske urolig verden rundt oss, sier hun.

92682309

kristin.heggdal@innherred.no