Gårdbrukeren og ildsjelen syntes det var stas å få ta del i et så stort og flott arrangement.

– Jeg føler meg privilegert som fikk muligheten til å være med på dette. Jeg må innrømme at jeg ble overrasket da det for et par måneder siden kom innbydelse til kong Harald og Dronning Sonjas åremålsdager. Det var liksom ikke hvilken som helst invitasjon. Derfor slo tanken meg om at det kanskje var noen som hadde lyst til å ha det artig på min bekostning. Men det vise seg at invitasjonen var reell, sier Fritjof som på onsdag satte kursen for hovedstaden.

Det var en forventningsfull kar fra Levanger som troppet opp utenfor operaen som skulle huse selskapet. Fylkesmann Inge Ryan var også blant gjestene da Slottet nok en gang hadde tatt initiativ til å invitere de som på sett og vis representerer et tverrsnitt av Norges befolkning. Det samme skjedde i fjor høst da det var et arrangement på Slottet. Da fikk en eller to personer fra hver kommune tilbud om å komme. På onsdag var det langt færre på gjestelista.

Populært kongepar

–Jeg har som mange andre vært på arrangement hvor Kong Harald har vært tilstede. Men dette var første gang at jeg fikk møte han, Dronningen og andre representanter fra Kongehuset, sa Sandstad som blant annet satt sammen med prinsesse Märtha Louise. Det ble hyggelige samtaler både med henne og Haakon Magnus. Fritjof vil ikke være så konkret på hva de pratet om. Han innrømmer imidlertid at orienteringssporten var et av temaene.

–Det hadde mest sammenheng med at de i et intervju fortalte at de hadde testet ut flere idretter og at O-sporten kanskje var den de behersket minst. Det ble på sett og vis inngangen til den samtalen. Norge er heldige som har et så flott og folkelig kongepar. Arvingene ser ut til å ha gått en god skole ettersom de både er høflige, utadvendte og har allsidige interesser. Praten gikk lett rundt de forskjellige småordene, forteller Fritjof Sandstad til innherred,

Flott underholdning

En representant fra den østeriske ambassaden og Stortingets visepresident var også blant dem som hadde funnet sine plasser ved Sandstads bord da forsamlingen ble ønsket velkommen til en fireretters middag. Både laks og lammekjøtt var blant det som sto på bordet da middagen ble servert. Den flotte underholdningen gjorde inntrykk på den lokale gårdbrukeren som i over 40 år har hatt verv innenfor orienteringssporten som han fortsatt brenner for.

–Det flotte med den er at det er en lavterskelidrett som passer for de aller fleste. På våre ukentlige klubbløp er det utøvere fra seks-sjuårsalderen og opp til nærmere 80 år. Det er ikke uvanlig at både to og tre generasjoner er i aksjon samtidig. Jeg har aldri angret på at jeg har brukt så mye tid og energi på denne hobbyen. Selv om det har vært perioder hvor jeg har litt lei. Men de har vært korte og det har som oftest ikke tatt lang tid før gløden har vært tilbake, sier Sandstad som var svært så fornøyd da han forlot seansen etter å ha inntatt et bedre måltid sammen med kjendiser og hverdagshelter fra hele landet.