Byens beste pizza er det mange som har sagt, og det skal det fortsatt bli.

De fleste har nok lagt merke til at ting er i ferd med å skje i Strømsøe-gården i Levanger sentrum.

Siden mars har det vært kun og vært pizza å få kjøpt, men nå er det ikke lenge til familien Johansen kan ønske velkommen til nyåpnet restaurant.

Om en måneds tid

Dagen før dagen stengte all servering, og planen er å åpne dørene igjen om en måneds tid.

Derfor var det en stresset trio vi møtte i de ribbede lokalene tirsdag ettermiddag. Mor «Sissi» og datter Ine, og Monica Renbjør var i full sving.

Først skal alt av pizza selges ut, og i så måte så passet det sikkert utmerket at LFK spilte hjemmekamp klokka 17, før sultne tilskuere skulle hjem og se Rosenborg på TV-skjermen klokka 20. Det skulle ikke forundre oss om mange tok veien innom Strømsøe, for å få med seg en fyldig og smakfull pizza hjem til kamp nummer to for kvelden.

Nå skal det legges nytt gulvbelegg, taket skal males ferdig, og ikke minst nytt møblementet skal på plass.

Det blir rustikke omgivelser hvor blant annet en original teglsteinsvegg blir synlig igjen. Når alt er ferdig skal lokalene møbleres med dansk design.

Åpner opp i bakrommet

I tillegg skal bakgården oppgraderes.

–Det er et smykke, som Monica kaller det.

Nå skal skilleveggen rives, slik at man skal ta hele bakgårdsrommet i bruk. Det blir noe dansk over det også.

–Det blir egen bar med eget tappetårn i bakgården. Det blir et lunt sted, og selvsagt skal vi ha varmekilder, for vi vet jo at sommeren i Trøndelag bestandig ikke er på det varmeste hele tiden, sier Ine.

Det skal serveres skummende drikke fra Lofoten, og ikke minst: Nå vil du etter hvert også få kjøpt drikke fra Norges eldste bryggeri.

–Hva passer vel bedre enn at en av de eldste bygårdene i Levanger serverer øl fra det eldste bryggeriet, sier Monica, og lar det henge i luften hva som er svaret inntil den dagen de åpner.

Lunsj og middag

Planen er å ha åpent fra klokka 11 for lunsjgjester, men utover ettermiddagen og kvelden skal det serveres god mat til en overkommelig pris.

–Vi skal ha tilby en tre-rettes middag basert på sesongens råvarer. I tillegg skal vi ha et godt utvalg av vegetarretter. Det er jo mange som er opptatt av dette i dag, sier Ine.

Mor sjøl, Sissi, begynte å bli litt stresset. Telefonen ringte til stadighet fra pizza-sultne da vi var innom. Nå skulle hun ta seg 14 dager i Spania, men kommer tilbake for å hjelpe til med innspurten.

Hun måtte nok innrømme at hun ville nok tenke litt på oppussingen mens huns var borte, men regnet med at «ungdommen» ville fikse biffen så lenge.

Nytt kjøkken skal også på plass før gjestene kan ønskes velkommen. Det må nemlig deles inn i to adskilte soner – en for pizzalaging, og en for den øvrige maten.

Det blir mye å glede seg til for de matglade i Levanger. Nå vil det åpnes og gjenåpnes nye steder nærmest på løpende bånd.

–Vi gleder oss vi også, sier mamma Sissi, og får bekreftende nikk fra ungdommen.

Og navnet på det nye konseptet?

Strømsøe-gården selvsagt.