– Vi skal kalle det Vasas plass, sier Svein Edvard Selnes i nettopp Vasas, utleieselskapet som er heleid av Verdal IL.

Det er deres dugnadsgjeng som er i ferd med å legge siste hånd på verket med området utenfor paviljongen i Folkeparken. Målet er å være helt ferdig til vømmølfesten, og det skal gå bra.

– Det blir et fint område som både kan brukes i forbindelse med fester og andre arrangement i parken, og ved selskap i paviljongen, konstaterer Svein Edvard Selnes.

Endelig realisert

Området bygges som en «tretrinns veranda». I tillegg til å kunne bruke trappetrinnene til å stå og sitte på, skal det settes opp benker i mellom. Byggverket er solide saker, med mange 600 kilo tunge steinblokker på rekke og rad, som har trekledning montert oppå. Foran hele stasen er det et tregjerde som skiller området fra parken videre nedenfor.

– Den første skissen var det avdøde Robert Storhaug som laget for nærmere ti år siden. På den var det tegnet trapp helt ned mot parkens laveste nivå. I denne omgang føler vi at det er best å ha et klart skille mellom området utenfor paviljongen og resten av Folkeparken, men det er ikke noe i vegen for å utvide det med flere trinn i fremtiden, sier Selnes.

Gode bidrag fra næringslivet

Jobben med det nye uteområdet startet i midten av mars, og i tillegg til betydelig dugnadsinnsats fra noen få personer er prosjektet realisert takket være velvillige bidragsytere fra næringslivet.

Midt-Norsk betong har gitt stein, Lafopa stolper, Trones Bruk materialer, Frøseth har gitt grus, Knut A. Jørstad har bidratt med transport og Verdal kommune har gjennom Arne Austad gitt gravehjelp.

– Næringslivet i Verdal er fantastiske til å stille opp, skryter Svein Edvard Selnes.

Belønningen til bidragsyterne blir kanskje en liten tilstelning i Vasas plass.

Paviljongen og Folkeparken er i stadig utvikling, for noen år siden ble selskapsbygget både pusset opp i storsalen og fikk et nytt tilbygg med moderne kjøkken.