Jannike Munkhaugen håper på et stort marked for hus på hjul fra butikken ved Bredingsberg. Firmaet Bil & Maskinservice Vuku AS har nemlig nylig utvidet sin virksomhet med salg og service av bobiler.

–Vi begynte for fullt med bobiler fra og med mars i år. Og da hadde vi i forkant fått en rekke henvendelser fra kunder med spørsmål om vi ikke skulle begynne å selge bobiler snart, smiler Jannike Munkhaugen.

Tro på bybobiler

Hun har hovedansvaret for firmaets nye satsing på bobiler.

I tillegg til mange interesserte kunder, ble bedriften i Vuku også kontaktet av en forhandler i Norsk Caravanimport.

–Da slo vi til og sa ja umiddelbart. Vi forhandler flere ulike merker, både nye og brukte. Vi har stor tro på såkalte bybobiler. I tillegg tar vi EU-kontroller, servicer, fukttester og reparasjoner.

Planer om ny hall

Det finnes i dag et utall varianter, størrelser og merker når det gjelder bobil. Firmaet i Vuku har noen av disse på lager, men størsteparten befinner seg på et fjernlager utenfor Molde.

–Vi tar også i mot bestilling og henter opp bobiler direkte fra Tyskland. Dette gjelder også campingvogner, forteller Jannike og legger til at de har planer om å sette opp en helt ny utstillingshall.

Utstilling på tomta

Tomta for denne hallen ligger litt bakenfor Coop butikken i Vuku sentrum. Her vil det bli en utstilling av bobiler og utstyr som hører til bransjen. Telt, stoler, campingbord og solskjerming er eksempler på dette. For den som ikke vet det, så finnes det i dag fortelt som kan kobles fra bilen og forlates separat.

–Hvordan har responsen vært de første par månedene?

–Vi har hatt mange henvendelser. Både på telefon og via e-post. Det har også vært folk fra Trondheim her og sett på bobil. Og vi har til og med hatt henvendelser fra hovedstaden. Det er litt artig, synes Jannike og viser fram siste nytt når det gjelder by-bobiler.

–Vi skal delta på Vukkudåggån med en utstilling av bobiler utenfor idrettshallen. Og vi skal til Osen på et stort bobiltreff mot slutten av måneden.

Kjøpte den første bobilen

Vi møter Tove Mette og Oddbjørn Ranheim foran hovedinngangen til Bil- & Maskinservice Vuku AS den andre torsdagen i mai. Det er ganske nøyaktig tre uker siden paret fra Leirådal skrev kontrakt på en flunkende ny Knaus Moskus Safari.

–Vi har allerede vært på to små turer. En til Østersund og en til Møre. Og vi har planer om en utflukt til Orsa sammen med barnebarn i løpet av sommeren. En tur til Nord-Norge står også på lista, forteller Oddbjørn som synes det er helt greit å kjøre en bobil med automatgir.

–Mer radig

Tidligere har de to hatt campingvogn, og nå fikk de lyst til å prøve en bobil.

–Det er mye mer radig med bobil. Her har du alt med deg. Alt på en plass, og da er det mye snedigere å dra. Det blir mer tiltak med ei campingvogn, synes de begge.

Friheten er også et viktig aspekt med å ha bobil. Du er ikke avhengig av å rekke ei ferje eller komme fram før noe stenger. Det er jo bare å stoppe og gå til ro.

–Hva med vinteren?

–Ingen problemer. Dette er en helårsbil.

74019000

redaksjon@innherred.no