Klar for ny overhaling av motor. Og det altså når den virkelige sesongen innledes.

–Men det er en del av gamet, trøster Stig Ivar Wiklund seg selv, og nekter å la melankolien få noe besøkstid i sjel og sinn, selv om han aller helst skulle sett at bilen var på veien med gromlyden under panseret. Enn så lenge må han utsette vårslippet av muskelbunten på fire hjul, men han håper i det minste å ha den klar i løpet av sommeren.

For alle sammen

Og selv om snøbygene sto i kø innover Trondheimsfjorden tidligere denne uka, er det mye som likevel tyder på at vi har varmere dager i vente, hvilket er godt nytt for alle bilfrelste, og spesielt dem med kabriolet eller flak som trives best på tørr asfalt. Og så er det jo uansett mye hyggeligere å prate bil dersom man kan gjøre det i varmen, selv om bilsnakk naturligvis er et velegnet samtaleemne i de fleste omstendigheter.

Stig Ivar Wiklund (fra v.), Per Knutli og Espen Knutli.

Et velegnet sted å møtes med bilen som felles interesse er i og utenfor klubblokalene til American Car Club Verdal. Tirsdag denne uka fyrte klubben på mange måter av startskuddet for sommersesongen, og gjør det med åpne armer. For her kommer du, med eller uten amerikaner, fire, tre eller to hjul, kortreist eller langveisfarende, ung og gammel og selvsagt alle midt imellom. Eller sagt på en langt enklere måte:

Ukentlig

–Vi ønsker alle sammen velkommen. Stikk gjerne innom en tur, uansett utgangspunkt. Dette er et høyst uformelt treffsted, poengterer Stig Ivar Wiklund, og byr både på hyggelig atmosfære, kaffe og vafler.

Vaffelkontroll ved Ole Martin Green og Sverre Sundfær.

Etter å ha kjørt en noe lavere frekvens i vintermånedene, er det tid for ukentlige treff gjennom konseptet «Cars & Coffee».

–Nå blir det hver tirsdag kveld gjennom hele sommeren, lover Wiklund. Amcar-klubben i Verdal åpnet bil- og kaffedøra allerede for et års tid siden, og har siden den gang høstet stadig større interesse. Et viktig poeng er først og fremst å fremme motor- og bilinteresse, med den uformelle atmosfæren som grep, og kanskje vil et konsekvens av dette igjen være at amcar-klubben vokser. Amcar Verdal er i dag rundt 25 medlemmer.

Tar det på gefühlen

«Cars & Coffee»-konseptet har sitt utspring fra USA, og fungerer som mobile treffsteder for folk med felles interesse for bil. For den lokale varianten i Verdal er det imidlertid fast sted og tidspunkt som kjennetegner arrangementene, samtidig som det skal være enkelt.

–Disse tirsdagskveldene er for oss faste holdepunkter, en samleplass, bemerker Wiklund, og mener å se tegn som tyder på at stadig flere har begynt å oppdage tilbudet.

–Noen kommer hver gang, men så er det også mange som stikker innom når det passer seg slik. Det kan også være besøkende fra andre steder, turister eller andre gjennomreisende, tilføyer han.

Mengden vaffelføre tar vertskapet på «gefühlen», og fyller bare på hvis det dukker opp flere enn først antatt.

Kjøpt i pappeske

9. til 11. juni er Amcar Verdal for øvrig vertskap for det årlige treffet «Early Summer Meet» som finner sted i Soria Moria, et biltreff som gjerne samler deltakere fra store deler av Midt-Norge. Stig Ivar Wiklund får neppe sin egen Chevelle klar til da, men nå er det jo ikke slik at han direkte mistrives i verkstedet heller da, selv om han i varme sommermåneder aller helst skulle vært på veien. Forresten er det heller ikke første gang han åpner panseret på den snart femti år gamle amerikaneren.

–Den ble jo i 2013 også kjøpt som en pappeskebil, ler han.

Starten

Ifølge TV2s «Broom» oppsto «Cars & Coffe» i California i USA for elleve år siden, og da i kjølvannet av et svært biltreff som først fant sted uten noen som helst form for stor planlegging, uten dommere og uten premieutdelinger, bare en gjeng med bilinteresserte folk som tok med seg entusiastkjøretøyet sitt, uten at opphavsland eller prisklasse var interessant. Så kunne man gå rundt og prate med likesinnede, mens man drakk litt kaffe. Konseptet kom etter hvert også hit til lands, først i Trondheim.

46540709

roger.svendsen@innherred.no