Det var på nyåret i 2015 at mannen i 40-årene med narkotiske stoffer i blodet satte seg bak rattet på en bil og kjørte til en kamerat. Nesten fremme ble han stoppet av politet for kontroll, og prøvene viste etter hvert ruspåvirkning tilsvarende 1,2 promille.

Ikke hadde han førerkort heller.

I slutten av juli i fjor kjørte han motorsykkel på Jamtlandsvegen, og unnlot å stoppe på politiets klare oppfordring. Til slutt endte ferden av seg selv gjennom et velt.

Han var også tiltalt for å ha brutt seg inn på Boby'n i oktober 2015, men det var en viss tvil om det faktisk var han som utførte innbruddet. Derfor innstilte aktor på frifinnelse for denne posten.

Mannen sliter med rusmisbruk, og deltar på behandlingsprogram. Han er også flere ganger tidligere dømt for ruspåvirket kjøring. Nå får han mulighet til å delta også på et spesielt program mot ruskjøring.

Straffen ble 24 dagers betinget fengsel, under forutsetning av at han blir med på ruskjøringsprogrammet. Dessuten en bot på 7.500 kroner, tap av førerrett i to og et halvt år, erstatning til forsikringsselskap på nesten 9.000 kroner og en tusenlapp i saksomkostnigner.