Dette poengterte han to ganger da han møtte innbyggere fra Leksdal, Inndal, Helgådal og Ness. Aksnes vil ikke legge ned en eneste skole.

Så fikk han da heller ingen motargumenter å hanskes med. For dette var et forum hvor enigheten om skole- og distriktspolitikk var nokså bred. Skolestrukturen i Verdal sto på dagsorden da Senterpartiets lokale våpendragere hadde besøk av stortingsrepresentant Marit Arnstad.

Møtte FAU-representanter

I et møte med foreldrerepresentanter fra nedleggingstruede skolekretser i kommunen, ble det en halvannen time med utlufting av de argumenter som i stor grad underbygger bygdeskolenes betydning for distriktene.

Kommunestyret i Verdal skal i juni ta stilling til skolestrukturen. Det foreligger tre ulike alternativer som stipulerer forslag som i praksis innebærer alt fra å bevare eksisterende struktur til nedlegging av opptil seks skoler, inkludert sammenslåing. Blant de nedleggingstruede finner vi Leksdal, Ness, Garnes og Volden.

Som et råd, oppfordret Marit Arnstad de engasjerte innbyggerne til å invitere politikerne til et felles møte hvor skolenes forkjempere får legge fram sitt syn og sine argumenter. Uten at det nødvendigvis legges opp til noen debatt, men hvor politikerne får anledning til å lytte, og kanskje også bli utfordret på flere av de sentrale problemstillingene.

Arnstad manet samtidig til ikke å gi opp kampen, og hun mente også at en utsettelse av saken vil være en fordel ved at det gir tid til å belyse flere sider.

Representantene fra skolekretsene tok rådet fra stortingsrepresentanten «ad notam», og mente etter møtet det er høyst sannsynlig at de tar initiativ til et fellesmøte med politikerne før strukturdebatten kommer opp til behandling i kommunestyret om en måneds tid.