Innherred har tatt en runde for å sjekke om det går den veien som rådmannen legger opp til i sin innstilling.

Gruppemøte

Senterpartiet har gruppemøte onsdag kveld.

Karl Bernhard Hoel, skriver i en tekstmelding til Innherred at saken garantert blir opp til diskusjon. På spørsmål om hva han vil stemme i formannskapet svarer Hoel: Ikke bestemt enda. Senterpartiet har tro på grendene og en variert skolestruktur.

Ordfører Bjørn Iversen (Ap) er ordknapp når Innherred snakker med ham onsdag ettermiddag.

- Du får ingen kommentar fra meg nå. Vi skal nå først ha interne møter og gå gjennom forslaget fra rådmannen før vi kan si noe.

- Kunnskap først

Varaordfører Silje Heggdal Sjøvold (H) er langt mer meddelsom, selv om partiet ikke har kommet med en endelig konkusjon. De vil bruke de nærmeste dagene til å sette seg godt inn i saksfremlegget før de endelig bestemmer seg.

- Vi har over lengre tid sett behovet for endringer av skolestrukturen og signaliserte også det før valget. Høyre setter kunnskap i skolen først, og når verken elevtallene eller ressursene strekker til, vil vi heller endre skolestrukturen enn å la dette gå utover innholdet i skolen. Det handler om å samle ressursene for å utnytte de på en bedre måte. Flere elever får flere voksenpersoner rundt seg, og flere lærere får flere å spille på lag med, sier Sjøvold.

Slutt på «brannslukking»

Høyre er videre opptatt av at elevene og lærerne skal ha gode arbeidsforhold, noe de mener altfor mange ikke har i dag.

- Vi vil gjøre et helhetlig løft med å modernisere skolebyggene. Det er strengt nødvendig når vi har det største vedlikeholdsetterslepet på skolebygg i fylket, med Stiklestad, Ørmelen og Vinne skoler som de verste eksemplene på arbeidsforhold for lærere og elever. Vi har kritisert at det flikkes på bygg, og ikke gjøres et helhetlig løft med en gang. Det er ulønnsomt om man ser på det samfunnsmessige regnskapet over tid. Vi kaller det for enkel brannslukking som kanskje bare varer noen år. Da skyver man bare problemene og regningen foran seg, og ender opp med en enda større regning til slutt. Renoveringen av Vuku oppvekstsenter er et godt eksempel på det, sier varaordfører Silje Heggdal Sjøvold.

Maner til opprør

Odd Helge Roksvåg, tidligere medlem av Arbeiderpartiet, er av helt annen oppfatning. På Innherreds Facebook-side kommer han med denne kraftsalven onsdag ettermiddag:

«Det er bare en måte å stoppe dette på. Alle AP folk må gjøre opprør. Meld dere ut. Skriv mail til ordfører. Gi beskjed om at dere aldri vil stemme på dette partiet hvis de legger ned grendaskolene. Her må knivene kvesses mot partiet som har stelt istand dette. Ingen tid å miste.»