- Da jeg fortalte sønnen min på ni år hva jeg skulle jobbe med, sa han: Det passer jo perfekt for deg som er så glad i solbriller!, sier Kristin Norberg Norum til Innherred.

Norum blir ny daglig leder for Friedrich Optikk i de gamle lokalene til Brillehuset Rangul. Det er tidligere driver av Interoptik i Levanger, Henning Friedrich, som nå starter på egen hånd.

Siden han solgte optikerbutikken for rundt fire år siden har han studert musikk på Nord Universitet, drevet øyehelseprosjekt i Moldova og Guatemala og i tillegg jobbet litt innenfor optikerbransjen på Innherred.

Nå er han tilbake i bransjen og satser for seg selv.

-Jeg gleder meg til å komme i gang, og jeg håper kundene også vil sette pris på et nytt tilbud i sentrum, sa Friedrich til Innherred i mai.

- Mye å lese seg opp på

For Norum blir det en helt ny hverdag med mye nytt å lære seg. Hun har mange års erfaring fra hotell- og restaurantbransjen, blant annet fra Britannia i Trondheim og på Backlund i Levanger. Hun er også tidligere leder i Levanger næringsforum.

- Jeg har ikke gjort noe lignende før, så det blir mye å lese seg opp på i forhold til syn og briller, så jeg håper folk er litt tålmodig i starten. Men det er artig å begynne med noe helt nytt også. Jeg har heldigvis en god læremester i Henning, og kundebehandling er jeg godt vant til fra de tidligere jobbene mine, sier Norum.

Planlagt åpning for den nye optikerforretningen er 1. september, men før det skal lokalene gjennomgå en real oppussingsprosess.

- Det blir deilig å ha butikk midt i sentrum, hekte seg på gågata og være en del av den. Det synes jeg er stas, sier den nye daglig lederen.