Herrelaget til Frol IL dro til Finland og Jukola for å kjempe i toppen under verdens største orienteringsstafett i helgen. Det klarte de, og det sju mann store stafettlaget løp seg inn til en svært god 9.-plass. De ble dermed nest beste norske lag, bak Halden SK på 5.-plass. I forkant var målet å bli beste norske lag. Svenske IFK Göteborg vant stafetten med 1:06 i margin til finske Koovee og 9:46 ned til tredjemann, Tampereen Pyrintö fra Finland.

Frol klatret

På det norske herrelaget løp Stian Sundsvik første etappe, før Jo Forseth Indgaard, Paul SIrum, Lars Sandstad Skjeset, Martin Vister, Yngve Skogstad og ankermann Ulf Forseth Indgaard.

- Det er ny rekord for andrelaget til Frol, sier en fornøyd trener i Frol IL, Fritjof Sandstad.

Frols beste damelag endte for øvrig på en god 74.-plass i Venlastafetten under Jukola lørdag. Det er en vesentlig forbedring fra året før, da de endte på 110.-plass. I år stilte 1.300 dameløpere på startstrekket. På damelaget stilte Line Sundsvik, Maren Grande, Kine Sofie Sandstad og Eirin Svanøe-Hafstad.

Verdens største

Til sammen deltar 1587 herrelag og 1309 kvinnelag fra 21 land. Og det var hele 16.345 løpere i aksjon i de finske skoger.

Verdal orienteringsklubb stilte også med to lag i stafetten. I fjor ble deres beste lag nummer 261, og målet var å havne foran det i år. I år endte de på 325.-plass med førstelaget og 903.-plass med andrelaget.