1 Protest med brodd. Lokalpolitikerne i Verdal har nå vedtatt omlegging av Stekke Kafé. Saken skapte et voldsomt engasjement da endringsplanene ble kjent tidligere i vår. Protestbølgen som vokste fram fikk sin topp med overlevering av 1200 underskrifter til ordfører Bjørn Iversen i forkant av formannskapsmøtet. Da saken kom opp i kommunestyret stemte 19 av 35 representanter for vedtaket som innebærer samling av læring- og mestrings-tilbud. Det skal utredes om det er mulig å drive kaféen etter selvkostprinsipp.

2 Tre av fire legges ned. Skolestruktur-saken kom den 19. juni opp til endelig behandling i kommunestyret. Det ble en lang og heftig debatt som til slutt endte med et knappest mulig flertall for å legge ned tre grendeskoler; Volden, Leksdal og Ness. Nedlegging-ene ble av noen markert med å flagge på halv stang, noe som ordføreren betegnet som misbruk av et sterkt symbol. Garnes oppvekstsenter ble berget fra nedlegging.

3 Heddaprisvinner. Ove Alexander Jamt Dahl fikk med seg den prestisjetunge Hedda-prisen da den ble delt ut for 20. året ved Oslo Nye Teater. Prisen deles årlig ut for fremrag-ende prestasjoner innen norsk scenekunst. Det var i klassen audiovisuell design og forestillingen Rekyl Jamt Dahl ble nominert.

Til Innherred beskrev Jamt Dahl øyeblikket da prisen ble annonsert slik: - Dette var utrolig artig. Man siter der i setet, og så blir man plutselig katapultert opp på scenen, foran hele det etablerte Teater-Norge, og tror du er forberedt. Så må du bare stå der og bable på trøndersk da.

Hildegunn Eggen fikk også Hedda-pris, for beste kvinnelige medspiller.

4 Småbåttilbud. Et etterlengtet småbåttilbud ble åpnet i Levanger sentrum 14. juni. Innherred refererer styreleder Eystein Sundal i Marinetank: «Det ble en åpning med mye folk, og festlige innslag fra Levangeroktetten.»

Anlegget medfører en investering på rundt 1,2 millioner kroner for det nye selskapet, som nå tilbyr drivstoff til småbåter i hele regionen.

5 Kortreist. Innherred kom ut med bilaget Kortreist. Her presenterers en lang rekke kortreiste opplevelser i Levanger og Verdal. Redaksjonen skriver om blant annet Stiklestad-sommeren der forestillingen «Arvesølvet» framføres for andre året.

I bilaget leser vi også om Anne-Kathrine og Reidar Kvam som har bygd opp et større hundepensjonat i Markabygda. De går en travel sommer i møte.