Langsmed Verdalselva går det en promenade fra Tindbrua til Trones. Strekningen er 7,8 kilometer lang, ifølge Ut.no, som har kartlagt forskjellige turer over hele Norge. Elvepromenaden egner seg både til spasering og sykling, og langs vegen er det rikelig med rasteplasser. Om den ikke var fin nok fra før, med den idylliske utsikten til Verdalselva og all den vakre naturen man får oppleve, har verdalinger – og andre – enda større grunn til å gå på den nå enn tidligere.

I desember, like før jul, rustet nemlig kommunen opp store deler av strekket. Fra Poltergeist-huset, i Jektmelen, til Verdal bru har de montert opp lysmaster langs promenaden. Det utgjør omtrent 1,6 kilometer. I tillegg har det nylig kommet flere nye benker og bord man kan raste ved, mens vegen er grusa opp. Og selv om det kanskje ikke synes like godt, ble det gjort forsterkningsarbeid i skråningene og laget bedre drenering, samt en generell opprusting av promenaden for å forebygge utglidning.

–Alt for at innbyggerne i Verdal skal få en fin turopplevelse, sa Harry Halland på teknisk etat i Verdal kommune, like før jul.

Møter mange

Fint har det blitt, og det virker som turopplevelsene er det også. For det er i hvert fall nok av folk som går – eller sykler – på promenaden for tiden. To av dem er Nora Strand (14) og Fredrikke Baglo (15), som avisa møtte vandrende der i midten av juni. De hadde riktignok vært på klassetur, så teknisk sett var de ikke der av fri vilje, men de er fortsatt glad for at promenaden har blitt så innbydende som den er nå. Og de bruker den utenom skoletid også, vel å merke.

–Det er en fin tur, det her. Og den er mye «radiar» på kveldene nå, med lysene. Spesielt om vinteren, sier de.

–Promenaden har blitt mye bedre. Før var den bulkete, med fullt av vann, men nå er den bein og fin.

Jentene og resten av 9E ved Verdalsøra barne- og ungdomsskole gikk til Trones fra skolen langs promenaden, og tilbake igjen samme vei. Turen ble arrangert som en del av Nærmiljøuka, der hver dag på skolen betyr en ny tur. Med var også faglærer Grethe Wigen Larsen, som var strålende fornøyd med dagen – og promenaden.

–En kjempepositiv tur. Og du verden så mye folk vi møtte!, forteller hun.

–Ja, det er bestandig folk på promenaden nå, konkluderer Wigen. Elevene, Nora og Fredrikke, nikker.

–Jeg bruker den mye selv. Og jeg bor på Fleskhus!, sier Wigen Larsen og ler.

–Vi pleier faktisk å kjøre ned til Øra for å gå promenaden, legger hun til. Deretter sender hun elevene hjem, og turen langs promenaden er slutt ... for denne gang.