1 Utforsk tilbudene i og rundt Trønderhallen. Idrettsanlegget på Røstad innehar flere bassenger, badstue og stupebrett, samt kafé, treningssenter og klatrevegg i hallanlegget. Utendørs er det få meter til den nye sandstranda på Røstad og den populære Kjærlighetsstien som omkranser Røstad, Nord-campuset, Røstadlandet og det store utearealet rundt Levanger ungdomsskole.

2 Kortmans Lysfabrikk AS ligger like ved E6 i Vuddudalen, og inneholder alt fra lysfabrikk til butikkutsalg, samt museum på låven og en skikkelig amerikansk diner med kafé. Både butikken og dineren er åpen alle dager i sommer.

3 Den nye trimtrappen i Staupshaugen ble raskt en favoritt blant treningsglade levangsbygg. Trappen strekker seg 110 meter oppover Staupshaugen fra gangstien som knytter Byborg til Staupslia langs Levangersundet. Det er også kort vei til Staup og Arboretet, som er et velholdt parkområde med et stort utvalg av blomster, trær og andre vekster.

4 Elvheim bygdetun i Åsen. Eieren Åsen Museum og historielag står i dag bak Elvheim bygdetun. Eiendommen rommet både gårdsbruk og fargeri i sin tid, og ble solgt til museumsformål av etterkommerne. Det fine tunet består i dag av våningshus, stabbur, fargeri og kraftstasjon ved elva.

5 Skallstuggu er et godt utgangspunkt for utfarter på Frolfjellet. Hytten benyttes både til selskaper og overnatting og utleie, men har også aktiviteter, åpen restaurant på søndager og mer til. Fra parkeringsplassen er det gode turmuligheter til blant annet Hårskallen, Skalltjønna og seteren på Roknesvollen. Flere turer er også med på 10 på topp.

6 Stadionparken i Levanger sentrum åpnet sommeren for to år siden og har i løpet av kort tid blitt et populært utfartssted. Her er både skatepark, et rikt utvalg lekeapparater, toalettfasiliteter med mer.

7 Mellom seks gamle betongbunkere, i et skogholt like ved Hammervatnets bredd i Åsen finner vi Vatn Kulturspinn & Bistro. En herlig blanding av restaurant, kunst, kultur og underholdning, nydelig innrammet i norsk natur. Vertskapet, Inger Johanne Todal Morset og Vidar Dahl skreddersyr gjerne egne opplegg.

8 Hoplavassdraget favner i alt et tjuetalls elver, vann og tjern i søndre del av Levanger kommune. Hoplavassdraget har eget grunneierlag og nettside som et naturlig sted å begynne dersom du søker praktisk informasjon om mulighetene. Hoklingen, Movatnet, Hammervatnet og Nessvatnet er de fire største innsjøene i vassdraget.

9 Klatrefeltet Purkvika på Ekne kan være en gyllen mulighet til å teste egne fjellgeitegenskaper, med sine 140 ulike ruter over tilsammen seks vegger. I så fall kan det være en fin start å ta kontakt med Håmmår'n fjellsportklubb. Klubben tilbyr klatring på alle nivåer.

10 Galleri Fenka har gjort seg bemerket som et svært betydningsfullt kunstgalleri i Trøndelag. Denne sommeren slår byr de på utstilling med fire av de store kunstnerne fra Trondheim. Kjente navn som Håkon Bleken, Sverre Koren Bjertnæs, Elling Reitan og Christer Glein utgjør kunstnerkvartetten som presenterer deler av sine verker på levangergalleriet denne sommeren. Sommerutstillingen på Galleri Fenka varer til ut juli måned.