1 Besøke de nedlagte Malså gruver i Malsådalen. Starten var i 1865, men historien sier at det er drevet i flere perioder. Følg fylkesvei 757 fra Vuku til Volden. Ta til venstre fra hovedveien og følg skilt videre til parkeringsplass.

2 Opplev severdigheter i Helgådalen: Granfossen og Skjækerfossen. Tilgang til Granfossen og Europas lengste laksetrapp koster 30 kroner for voksne. Om du går helt ned kan du være heldig og se hoppende laks. I Skjækerfossen har den gamle kiosken der fått et nytt liv de siste to somrene. Den drives med entusiasme og nostalgi av Ann Inger Hallager

3 Minnesmerket fra Verdalsraset 19. mai i 1893 der 116 omkom. Minnesmerket og tavle med navn finner du i Lysthaugen, Ness.

4 Skateparken i Verdal har blitt et svært populært oppholdssted for barn og unge, og den blir nå freshet opp ytterlige med blant annet asfalt ved sitteplassområdet og gangstien, nye benker og flere lysmaster. På grunn av dette arbeidet er deler av området avstengt, men arbeidet med parken forventes å være ferdig i løpet av sommeren.

5 Ta en burgertur til Vuku. Gatekjøkkenet har også en rekke pizzavarianter der du kan du velge mellom blant annet Liffen, Aarsta’n og Rotmo’n. Titt samtidig gjerne innom Mona Helene Sand sitt nyåpnede AKS - Auskin Kreative Senter i Vuku. AKS tilbyr også overnatting for pilegrimer og andre reisende.

6 Besøke de De Værdalske Befestninger i Inndalen. Anleggene bygd i tilfelle det skulle blir krig med Sverige som følge av unionsoppløsningen. Søndre galleri er åpent hver søndag i perioden 18. juli til 17. september. Når du er på de kanter kan du også bli kjent med trefninger ved Stene Skanse. I perioden 1657 – 1660 var det krig med Sverige. Under Den store Nordiske krig i 1718 var det på nytt kamper ved Stene skanse. Denne gangen er det General Armfeldt som forsøker å ta Trondheim. Lokale ildsjeler har rekonstruert deler av det gamle anlegget.

7 Se den flotte utsikten fra Våttåhaugen i Volhaugen. Våttåhaugen inngikk i det gamle varslingssystemet med varder og vardebrenning, derav navnet.

8 Opplev Leksdalsvatnet og Lundelvoset naturreservat. Leksdalsvatnet er det rikeste fuglevatnet i Trøndelag, og et av de viktigste trekklokalitetene i innlandet. Lundelvoset er et vernet våtmarksreservat. Fiske etter innlandsfisk med stang, oter og håndsnøre er tillatt hele året. Fiskekort må kjøpes. Med det samme man er i området kan man også legge turen innom Mona Stiklestad (Stiklestad Design interiør og maling) som har åpent galleri torsdager og søndager.

9 Verdal Motorsenter i Inndal har åpent hver dag gjennom sommeren. Det er da kiosksalg og mulighet til å komme og se på folk som øver seg til konkurranser. Senteret har flere arrangement gjennom sommeren. Det er i tillegg mulig for publikum å få sitte på driftebiler, men dette er noe som må avtales på forhånd.

10 Trones golfbane ligger ved Trondheimsfjorden, idyllisk vendt mot sørvest med utsikt over fjorden og store deler av Innherred. Området omkring golfbanen er mye brukt som tur- og rekreasjonsområde. Langsmed Verdalselva går det også en promenade fra Tindbrua til Trones.