Det var klokka 22.25 tirsdag kveld at politiet fikk melding om ulykken ved Sørholt på Sætersmyra i Levanger.

Det var fem personer i bilen som rullet rundt og havnet på en åker. Alle er kjørt til sykehuset Levanger.

To av de skadde behandles for bruddskader i nakken, bekrefter vakthavende lege på Sykehuset Levanger, Jesper Hoffmann, til NTB. Han legger til at tilstanden er stabil for alle fem.

Kan ha vært forbikjøring

Politiets innsatsleder på stedet, Kasper Tronstad, hadde tirsdag kveld ikke full oversikt over hva som skjedde da bilen havnet av vegen. Da kunne han fortelle at bilen først havnet utenfor vegkanten på høyre side av vegen, sjåføren mistet kontroll og bilen kom den over på motsatt side. Her traff den en lyktestolpe med bakenden, den kjørte av vegen og rullet rundt.

- Vi holder nå på å avhøre vitner til ulykken. Det kan ha skjedd i forbindelse med en forbikjøring. Vi snakker nå med andre biler som var på vegen og så det som skjedde, opplyser Tronstad.

USIKKERT HVA SOM VAR ÅRSAK Bakenden på bilen slo inn i denne lyktestolpen før bilen havnet av vegen og trillet rundt på åkeren. Foto: Leif Arne Holme

Han vet ikke eksakt alder på de fem som er kjørt til sykehus, men sier det er unge mennesker, antall alder 18 - 30 år.

Vil komme i kontakt med fører i annen bil

Onsdag morgen opplyser politiet at de forsøker å ta rede på hva slags rolle den forulykkede bilen har hatt iforbindelse med forbikjøringa, altså om det var den som foretok en forbikjøring eller om den ble forbikjørt.

- Vi har innhentet vitneopplysninger fra folk på stedet, og snakket med flere av dem som var i den forulykkede bilen, sier operasjonsleder i politiet Ole Tuset til Adresseavisen onsdag morgen.

Bilen som havnet på taket skal ha vært en av flere biler som kjørte i et følge.

- Det er en fører i et annet kjøretøy vi ønsker å komme i kontakt med, og vi håper å få til det på dagtid på onsdag, sier opeasjonsleder Tuset.

Ifølge Tuset vil politiet etterforske saken videre onsdag.

Alle nødetater rykket ut

Alle nødetatene, både politi, brann og ambulanse rykket ut til Sætersmyra da ulykken skjedde tirsdag kveld.

Politiet oppsummerer ulykken slik i meldinger på Twitter ved 23.30-tida: - Trolig har det foregått forbikjøring på stedet. Ukjent hvilken bil som har kjørt forbi/blitt kjørt forbi. Må etterforskes. Politiet ønsker kontakt med folk i annet/andre kjøretøyer som kan ha vært involvert i situasjonen.

Alle nødetatene rykket ut til ulykken på Sætersmyra. Fem unge mennesker er kjørt til sykehuset. Foto: Anders Romsøy Johansson