Guttesopran Aksel Rykkvin har fans over hele verden.

Avdelingssjef Ingegerd Eggen ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter er overbevist om at dette kommer til å bli årets store klassiske konsert på Innherred.

–Guttesopranen tar verden med storm med sin uttrykksfulle stemme. Nylig hadde han opptreden for kongeparet under deres offisielle 80-års feiring, sier Eggen.

Avslutningskonsert

Det er på avslutningen av Olsokdagene det blir konsert med Trondheimsolistene og Aksel Rykkvin.

Til Stiklestad har Trondheimsolistene satt sammen et bredt program fra barokken til romantikken og komponister som Händel og Grieg, anført av Aksel Rykkvin.

–Konserten vil bli vakker, men også preget av humor og spontan intensitet. Det blir en stor musikk-opplevelse, lover Eggen.

Internasjonal anerkjent

14-åringen Aksel Rykkvin har bakgrunn fra barnekoret til Den Norske Opera & Ballett og Oslo Domkirkes guttekor. Han har vært med i flere operaer, konserter og musikkfestivaler samt hatt en rekke tv-opptredener. I mars 2016 oppnådde han anerkjennelse internasjonalt for sin rolle som «The boy» i Rolf Wallins nye engelskspråklige opera «Elysium».

Aksel har også fått glimrende anmeldelser for solistoppgaver med Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett, ledet av Edle Stray-Pedersen. Høsten 2015 spilte han tittelrollen i Kurt Weill's læreopera «Der Jasager».

Følgere over hele verden

I januar 2016 spilte Aksel inn sitt debutalbum i London med Orchestra of the Age of Enlightenment. Albumet heter «AKSEL! Arias by Bach, Handel and Mozart". Det har fått strålende anmeldelser i europeiske tidsskrifter som Gramophone og BBC Music Magazine.

Aksel har oppnådd stor popularitet online. Han har sin egen engelskspråklige nettside www.akselrykkvin.com og flere tusen følgere fra hele verden på Facebook og YouTube.

Allerede 11 år gammel vant Aksel Rykkvin klassen for sangere 10-15 år i Ungdommens musikkmesterskap, med maksimal poengsum. Juryen (Elisabeth Norberg-Schulz, Ingebjørg Kosmo and Ståle Ytterli) skrev at Aksel var en «sjelden musikalsk begavelse» og at «publikum får frysninger når han synger».

Kammerorkester med ry

Trondheimsolistene er et vel kjent kammerorkester som tid-ligere har besøkt Stiklestad. Øystein Gimse har vært kunstnerisk leder siden 2002. Han har videreført utviklingen av Trondheimsolistene som et profesjonelt ensemble med stor internasjonal anerkjennelse. Gjennom sine konserter og turnéer over store deler av verden har musikerne utviklet seg til å bli et av de mest spennende kammerorkestrene på den internasjonale arena. Orkesteret samarbeider med solister som Truls Mørk, Daniel Hope, Marianne Thorsen og ikke minst Anne-Sophie Mutter.

Billettsalg i gang

Borggården blir scenen når TrondheimSolistene og Aksel Rykkvin kommer til Verdal. Forhåndssalget av billetter er i gang.