I onsdagens formannskapsmøte møtte Tommy Aune Rehn opp som representant for Sportsklubben Nessegutten med et forslag til utbygging av idrettshall på idrettsanlegget. Ønsket er å bygge i samarbeid med Levanger kommune, men ideen ble først lansert av en annen mulig samarbeidspartner.

–Vi fikk en henvendelse fra en privat barnehagedriver, som ønsket å etablere et samarbeid med Nessegutten om utvikling av barnehage og idrettshall på samme område. Vi takket derimot nei til tilbudet, da andelen private barnehager i Levanger allerede er så høy, sier Aune Rehn.

Vil ha med kommunen

Men ideen om idrettshall og ytterligere utbygginger på dagens idrettsarena tok de med seg videre, og ber nå kommunen om å etablere en dialog om et potensielt samarbeid.

–Vi tenker å bygge en flerbrukshall med håndballbane, tribune og fire garderober samt kjøkken. Det betyr en halløsning på kanskje 35 ganger 50 meter, og vi har flere mulige plasseringer. Tomteområdet vårt har gode muligheter for en slik utbygging, sier Aune Rehn.

Politikerne var umiddelbart positive i hovedsak, og stilte seg åpne for å se på mulighetene for et samarbeid, som kan bety både hall, barnehage og andre funksjoner.

–Jeg syns dette virker som en spenstig og spennende idé fra Nessegutten. Vi bør legge en plan for å ha videre dialog med Nessegutten om denne saken, sa Ap-politiker Ina Kollerud Pedersen etter orienteringen.

Viktig område

Hun pekte også på Nesset som et av de største vekstområdene i Levanger, med behov for flere utvidelser av infrastruktur.

–Vi vet litt om fremtiden på Nesset, som opplever en enorm vekst med blant annet nye boligtomter og husbygging. Det er behov for flere barnehageplasser, som blir viktig for utviklingen. Dette er foreløpig bare sonderinger, og jeg støtter absolutt at vi fortsetter arbeidet, sier hun.

Sportsklubben Nessegutten har i dag over 1.600 medlemmer, og er en av de desidert største idrettsklubbene i regionen.

Tommy Aune Rehn er glad for å møte støttende respons fra politikerne. Han understreker at det foreløpig bare er en idé, men han er fornøyd med tilbakemeldingene han fikk fra politikerne onsdag.

–Det var gode tilbakemeldinger på ideen, og det er viktig å ha med seg kommunen på laget, sier han og legger til:

–Det vil også være viktig for hele Nesset-området å utvide tilbudene lokalt. Her kan vi bygge en samlende arena for nærområdet, sier han.

Aune Rehn peker også på det faktum at det er et stort behov for en ekstra idrettshall i Levanger. Det gjør at det kan bli lett å fylle halltiden de trenger for å betjene investeringen.

–Det er fullt i Trønderhallen og Levangerhallen, samt i Skognhallen. En ny hall på Nesset kan sørge for mer aktivitet, og vil også virke samlende for klubben vår. Det kan bety flere tilbud også for voksne og eldre, sier Aune Rehn.

3-5 år

En framtidig utbygging tror han ligger 3-5 år fram i tid, avhengig av tippemidler og samarbeid med kommunen. Hvor stor investering det er snakk om er foreløpig ikke avklart, men Aune Rehn sier at styret i sportsklubben jobber med gode kalkyler.

–Dette er foreløpig bare tanker og visjoner, men vi vedtar utbygging den dagen vi ser at prosjektet er bærekraftig økonomisk for Nessegutten, sier han.

Nå skal hovedstyret i Nessegutten fortsette arbeidet med planene, og holde dialogen oppe med kommunen. Aune Rehn mener at prosjektet er gjensidig positivt for både klubb og kommune.

–Nessegutten bygger hallen for vår egen del, men vi ser også muligheter for å bygge en kommunal barnehage. Kommunen kan også få leie halltid på dagtid, som er med på å sikre investeringen økonomisk for oss. Det vil være kjempepositivt for alle å samle ressurser på området, både for skolen, en ny barnehage og klubben, sier Aune Rehn.

958 17 640

tor.johnny.friberg@innherred.no