16. mai i fjor var det russefest på Sundsand i Inderøy, der det også var en del gutter og jenter til stede som ikke var russ - deriblant både overgriperen og fornærmede.

Gutten, som ikke er født i Norge, og jenta kjente ikke hverandre. Hun skal først ha blitt klar over hvem han var da hun så igjen ham på Vømmølfestivalen et par uker etter at overgrepet skjedde.

Ingen av de to bor i Levanger eller Verdal.

Hyggelig først - så pågående

Jenta skal en gang etter at det ble natt til 17. mai ha gått ut i skogen bak volleyballbanen for å tisse, og møtte den to år eldre gutten på veg tilbake til festområdet.

Han virket først hyggelig, men ble etter hvert pågående og begynte å ta på henne. Etter at hun ba ham stoppe, dro han henne ned på bakken og la seg delvis over henne.

Ifølge jentas forklaring skal han både ha prøvd å kysse henne og stakk hånden inn under genseren hennes, da brystholderen også ble revet av. Men han lovet henne å kjøpe en ny dersom hun ville ligge med ham.

Holdt henne fast

Jenta prøvde å komme løs, men han holdt henne fast og hadde en hånd over munnen hennes. Så skal han også ha stukket hånden ned i buksa på jenta og inn i skjeden.

Gutten forklarte at han hadde møtt jenta ved inngangen og at hun hadde hoppet på ryggen hans, og at de senere hadde gått ut i skogen sammen hvor de lå og kysset og tok på hverandre. Men den forklaringen trodde ikke retten på. Ikke stemte den overens med politiforklaringen heller.

Dommen ble på tre år og tre måneders fengsel, samt å betale oppreisningserstatning til jenta på 120.000 kroner.