Mari Hynne er 35 år, men hun føler seg som en 19-åring. Muligens kan det også skyldes hennes arbeid. Hun er pilatesinstruktør. Det er en form for fysisk trening med stabilitet og kroppskontroll som mål. Styrketrening med andre ord, men det handler ikke om å «pumpe» opp musklene for at de skal bli så store som mulig. «Fokus er statisk styrke, ikke dynamisk styrke, og at den indre støttemuskulaturen bygges opp fra bunnen av», ifølge definisjonen av treningsformen som ble utviklet av Josef Pilates på tidlig på 1900-tall.

Nettbasert foretak

–Jeg lever av det i dag. Jeg driver en nettbasert virksomhet, der jeg veileder kvinner som er i barselpermisjon. Det går på både trene seg opp både får og etter fødsel. Det er i vinden å holde seg i form, også blant de som er gravide. Det handler om å trene på en skånsom måte som er tygg for kvinnen og babyen. Jeg har også utdannet meg som kost-holdsveileder.

–Det går bra?

–Ja, og det er kjempeartig. Dette er noe jeg brenner for og som er veldig givende. Virksomheten er ganske ny, med noen tekniske utfordringer. Men det går veldig bra. Jeg har to kurs i året og som går over åtte uker. Det er altså en nettside som deltakerne følger med på, og så snakker vi sammen på en Facebook-gruppe. Det er mange som stiller spørsmål.

I tillegg til nettkursene, drar Mari ut til forskjellige institusjoner. Hun har droppet å leie et eget sted da det er veldig dyrt. Men å drive hjemmefra går altså så det suser, og det tekniske får hun hjelp fra samboer Marius Hamlet.

Skulle bli danser

Planen til Mari Hynne var å bli ballettdanser. Hun kom da også inn på Kunsthøgskolen i Oslo. Nå er det ikke alltid at livet går helt etter planen, og før ut var ferdig utdannet ballettdanser fikk hun dattera Lula. Det snudde litt opp ned på livet, slik det blir når det handler om mer enn bare deg selv.

Det har siden den førstefødte blitt en ny relasjon i livet til Mari, og i dag er hun samboer med Marius Hamlet som hun har fått snart to år gamle Alva sammen med.

Hva savner du mest fra Verdal?

–Jeg har pappa Stein og tre søsken i Verdal. Jeg savner familie og venner. Det å henge ut sammen med venninner fra Verdal som også har fått barn. Jeg savner også teatermiljøet rundt Spelet, jeg kjenner mange der. Selv var jeg med og danset i Spelet et par år.

Hvordan holder du deg oppdatert på det som skjer i Verdal?

–Det blir sosiale medier, og telefonsamtaler.

Ditt beste minne fra Verdal?

–Det må være barndomsheimen ved Haug. Det var et sånt åpent hus for alle, og jeg husker somrene som noe veldig fint. Vi var mange gode venner som samlet seg der. Jeg har mange gode minner fra den tiden.

(Innherred kan legge til at mot Aase Hynne ble viden kjent da hun i begynnelsen av 2000-tallet tok opp kampen mot kriminalitet og narkotika)

Hva skal til for at du bosetter deg i Verdal?

–Det må være at vi får kjøpt huset på Haug. Jeg har kjent på lysten til å kjøpe et stort hus. Etter at mamma døde hadde jeg de to første årene lyst til å flytte tilbake annenhver uke. Nå blir det til at vi besøker Verdal et par ganger i året, om sommeren og mot jul. Jeg skulle egentlig vært mer «hjemme i Verdal». Men nei, det er ikke så enkelt og jeg kommer ikke til å flytte tilbake nå. Den eldste dattera har sin pappa i Oslo, og han bor i nærheten.