Det er en kjensgjerning at ikke alle barn har samme interesser og hobbyer, dette gjenspeiles i det brede spekteret av sommertilbud for barn og unge i år.

Nå for tiden har fiske- og friluftsinteresserte samlet seg for å pleie sin interesse på henholdsvis 4H-naturcamp på Roknesvollen og naturskole på Skånestangen i regi av Norges jeger- og fiskerforbund.

Bra å være på Skånestangen

– Her på Skånestangen kan friluftsinteresserte barn få lære seg mer om blant annet natur, jakt og fiske i frie omgivelser, forteller arrangør fra NJFF, Anita Letnes.

Anita Letnes var godt fornøyd med naturskolen på Skånestangen.

Hun forteller at de arrangerer fire ukeslange naturskoler med til sammen 100 deltakere fra distriktet. På naturskolen har barna ulike aktiviteter hver dag. Alt fra fuglekassebygging og luftgeværskyting til fisking og matlaging er aktiviteter barna får bryne seg på i løpet av oppholdet sitt på Skånes.

– Det er positivt at barn med samme interesse for friluftsliv får bli kjent gjennom en slik uke, synes Letnes.

Letnes er fornøyd med deltakerne og sier at de stort sett er selvgående.

Hun forteller også at flere av deltakerne har lært seg at man må kle seg godt når man er ute i naturen, etter å ha vært på Skånestangen i regn og en noe kald temperatur til juli å være.

Det var også gode muligheter for padling av kano på Roknesvollen.

Økt fokus på sikkerhet

Under fjorårets utgave av NJFF sin naturskole på Skånestangen var de uheldige. En kano veltet ute på fjorden og det idylliske sommertilbudet ble plutselig omgjort til en nokså dramatisk redningsaksjon.

– Fjorårets ulykke var selvfølgelig meget negativ på alle måter og noe som absolutt ikke skal skje, men vi har gjort flere tiltak for å unngå at dette skal skje igjen, forteller Letnes.

Ifølge Letnes ble det arrangert en omfattende og detaljert sikkerhetsbriefing med alle instruktører og arrangører, det ble også gjennomført andre tiltak før årets naturskole for at den skulle kunne arrangeres garantert uten ulykker.

Lavvoen ble brukt på naturcamp på Roknesvollen.

Setersommer er populært

Ved 4H-seteren på Roknesvollen arrangeres det også i år naturcamp for barn. Det er i år planlagt tre leirer med totalt opp mot 30 deltakere.

– Deltakerne hos oss får et lite innblikk i hvordan en sommer på seter i gamledager var, forteller arrangør Ingrid Hojem.

Ifølge Hojem har alle deltakerne syntes det har vært stas å få oppleve naturen og aktivitetene på årets camp. Hun forteller også at det for deltakerne har vært overnatting i lavvo en natt, noe som ble godt mottatt.

Seteraktivitetene som deltakerne fikk prøve seg på var blant annet kanopadling, fiske, mating og stell av dyr, samt aktiviteter som kaffesalg og lek med kattungene. Med i arrangørgruppen for naturcampen er det tre aktivitetsledere og styret ved 4H-seteren.

Både arrangøren ved Skånestangen og Roknesvollen innrømte at de håpet på litt bedre trøndervær i ukene som kommer.