Investorselskapet GSO Capital Partners LP solgte mandag 4,851.780 aksjer av sin portefølje i Norske Skogindustrier ASA til en pris av 0,53 kroner per aksje. Etter salget eier GSO nå 48,075.482 aksjer i selskapet, noe som tilsvarer 17,23 prosent av aksjene i selskapet.

Stor gjeld og negativ egenkapital

Norske Skog har jobbet hardt de siste årene for å redusere gjeldsmengden i konsernet, og hadde i mai en gjeld på rundt 6,4 milliarder kroner, samt en egenkapital nede i 282 millioner kroner. De nye foreløpige kvartalstallene for konsernet viser nå at selskapet hadde en negativ egenkapital på 567 millioner kroner. Ifølge en børsmelding før helgen skyldes den negative kapitalen svekkelse av kronekurs og rentekostnader. Bruttoinntjeningen økte til 190 millioner kroner i andre kvartal, opp fra 158 millioner kroner i første kvartal. Konsernet omsatte for 2,85 milliarder kroner i andre kvartal, noe som er 160 millioner kroner mer enn første kvartal.

Foreslår refinansiering

Før helgen ble det klart at selskapet hadde fått to forslag til refinansiering av gjelden. I forslagene legges det opp til at kreditorene får enten 75 eller 85 prosent av selskapet, mens dagens aksjonærer kan bli sittende igjen med fem prosent av aksjene, ifølge e24.no.