European Space Camp er en internasjonal romfartscamp for ungdom i alderen 17–20 år, som hvert år arrangeres på Andøya Space Center ved Andenes i Nordland.

Les også: Realfag-Ragnhilds rakettforsker-reise. Ragnhild Kvisle Abildsnes var en av 24 heldige ungdommer fra hele verden som fikk komme til Andøya.

I år avholdes campen fra 6.–13. august. På campen deltar 29 ungdommer fra hele verden, og sammen arbeider de i en hel uke om å bygge sin egen rakett, som skytes opp mot slutten av oppholdet. Gjennom hele oppholdet vil deltakerne arbeide med og undervises av noen av Europas fremste forskere og ingeniører.

Hvert år søker svært mange realfagsinteresserte ungdommer om å få delta på European Space Camp, så studentene som er heldige å få en plass er derfor svært dyktige, sier Rannveig Marie Færgestad som er nestleder i European Space Camp.

Svært takknemlig

En av de dyktige og heldige studentene i år ble altså Jakob Kleinau fra Levanger. Per dags dato er han på reise, men Innherred har likevel vært så heldig å få noen ord fra den ferske rakettforskeren.

– Jeg er svært takknemlig for muligheten jeg får, og tror at dette er en gylden mulighet til å oppleve noe jeg selv synes høres veldig interessant ut, forteller han i ei melding til lokalavisa.

Å se raketten ta av er høydepunktet Jakob ser mest fram til, naturlig nok. Men det blir også spennende å jobbe med ungdommer fra hele verden, bemerker han.

– Jeg håper å få mye nytt og spennende ut av oppholdet. Dessuten håper jeg å få med meg nyttig læring til senere i livet, og kanskje finne ut om dette er et område jeg kunne tenkt meg å studere innenfor, sier Jakob.