Nord universitet gir tilbud til 4315 kvalifiserte søkere under Samordna opptak for studieåret 2017/2018. Det er 228 flere fra forrige studieår. Universitetet viser nå en 19 prosents økning i antall kvalifiserte søkere med Nord universitet som sitt førstevalg. Dette skriver universitetet selv i en pressemelding.

Les også: Økning i antall tilbud om høyere utdanning

Helsefag vokser fremdeles

Ved Nord universitet får nå 610 søkere tilbud om en studieplass ved sykepleierutdanningen, men de andre helseutdanningene er også populære. Det samme gjelder utdanninger innenfor barnevern, sosialt arbeid, og spill- opplevelsesteknologi.

Tallene fra Samordna opptak viser faktisk at nesten 1300 søkte om å ta sykepleierutdanning, altså at de hadde det som førstevalg. Det er en økning på ca. 200 fra i fjor. Totalt for helsefagsutdanningene søkte over 2000 stykker på studieplass, omtrent 500 flere enn i fjor! Halvparten av årets søkere får tilbud om studieplass.

Svak nedgang i lærersøknader

Totalt merket Nord universitet en svak nedgang i søkere med lærerutdanning som førsteprioritet, fra nesten 889 til 811. 669 får tilbud om plass, men det er bare 533 av førsteprioritetssøkerne til lærerutdanning som kalles kvalifiserte søkere.

Blant søkerne til lærerutdanningene er det 200 søkere som får tilbud om studieplass innenfor grunnskolelærerutdanning; 143 innenfor 5. til 10. klasse, 71 ved barneskolelærutdanningen (1.-7.). Tilbudstallene er som universitetet håpet på innenfor grunnskolelærer for 5. til 10, trinn, og lavere enn vi hadde forventet til grunnskolelærer for 1. til 7. trinn, forteller de i pressemeldingen.

Prorektor Hanne Solheim Hansen har en klar oppfordring til dem som nå har fått tilbud:

– Det er viktig å takke ja til studieplassen i Samordna opptak, senest innen 26. juli. Våre nettsider har nyttig informasjon og vi ser frem til å møte deg som student til høsten, sier hun. Det er fortsatt ledige studieplasser på enkelte studier under Samordna opptak og Lokalt opptak. Dem kan man finne på Samordna opptaks nettsider, samt Nord universitet sine.