I svalegangen utenfor leiligheten til Rune Johnsen og Hilde-Brith Johnsen i sjøgata fant sistnevnte en bortkommen undulat torsdag kveld.

– Han fór og gikk i svalegangen, og noen av naboene sa de hadde sett måker som angrep han tidligere. Mange har vel sett han og gått forbi, men det klarte ikke jeg, forteller Hilde-Brith, og innrømmer at hun er over snittet glad i dyr.

Hilde-Brith tok med seg undulaten inn i leiligheten for å beskytte ham. Det siste knappe døgnet har han holdt til i en kurv med netting, livnært på vann og frø. Nå vil Hilde-Brith gjerne at deres nye gjest finner tilbake til stedet han hører hjemme.

Har kontaktet dyrlegen

– Han er ganske tam, så jeg tror han er håndtert før, og at noen savner han. Og han kan jo ikke bli stående her, med den korga vi har. Det er ikke bra nok. Jeg er ikke noen ekspert på fugler heller, sier Hilde-Brith.

Hun har også kontaktet en veterinær for råd, og det er mulig at undulaten får søke tilflukt der etter hvert.

Men det optimale er naturligvis å finne eieren. Så, om du vet hvem som mangler en undulat, kan du tipse Innherred på mail (redaksjon@innherred.no) eller Facebook, eller kontakte Hilde-Brith og Rune direkte (tlf: 46617643).