Vegard Storstad er opprinnelig verdaling, men har funnet lykken i Høvik.

Her bor han sammen med sin kone og sine tre døtre på henholdsvis 4, 8 og 10 år.

Travel type

Som om ikke dette hørtes hektisk nok ut har han en jobb som produktutviklingssjef for nrk.no på Marienlyst.

–Jeg hadde mange hobbyer når jeg bodde i Verdal, men nå har vel tida stort sett gått til å pusse opp et hus fra 1970 som vi har kjøpt. Fritiden går vel stort sett til å pleie hageflekk og familie for øyeblikket.

Storstad har vært lenge borte fra Verdal, men tar seg tid til en tur hjem til familie og bekjente innimellom.

Han bodde ti år på Torshov før han tok med seg familien til Høvik i Bærum.

Tidligere har han jobbet sju år i et softwareselskap, i en noe mindre skala enn selskapet NRK.

–I min forrige jobb jobbet jeg i et lite firma der vi var på leverandørsida. I NRK er jeg sjef for produktutviklinga, og er dermed mer på kundesida.

Stort ansvar

Det er en meget spennende jobb der det skjer mye, hele tiden. Miljøet innenfor denne utviklingen er blomstrende. Det skjer veldig mye på nett for tiden.

Storstad har et stort ansvar, men er likevel ikke redd.

–Ansvaret mitt er at nettsiden og appen til NRK skal fungere. Publikum skal få et best mulig og mest brukervennlig tilbud. Nå jobber jeg for tiden mye med den nye forsiden til nrk.no, samtidig som jeg jobber mye med å forbedre appen til NRK.

Han har god kunnskap og innsikt innenfor produktutvikling. Med stø hånd styrer han nrk.no og deres app mot nye mål og høyder.

–Jeg tok utdanningen min på HINT (nå Nord Universitet). Det er spennende å jobbe i et miljø der mange kan mye.

Han innrømmer at det er mer spennende å bo nær Oslo, med tanke på alle mulighetene storbyen gir. Likevel er han positiv til utviklingen som skjer i sitt tidligere nærområde, og utelukker ikke helt at Verdal kan være stedet å bo. Dette forutsetter at det dukker opp en veldig spennende jobb.

Hva savner du mest fra Verdal?

–Det er stort sett familien jeg savner mest. Jeg var hjemme ei uke i sommer. Det var godt! Selvfølgelig savner jeg også de vennene jeg ikke har så mye kontakt med lenger. Jeg savner også det å kjenne mange i nærområdet.

Hva savner du minst?

–Egentlig savner jeg ikke så mye. Jeg kjenner kanskje på at jeg jobber i et så spennende miljø her i Oslo, noe som er vanskeligere å finne i nærområdet. Det er også deilig å ikke gå blant kjentfolk hele tiden. Været i Verdal slår vel heller ikke været her på østlandet.

Ditt beste minne fra Verdal?

–Det er vanskelig å velge ut ett minne. Likevel må jeg nok si at å spille fotball med Stiklestad IL var et stort høydepunkt i min barndom. Jeg husker spesielt godt når vi deltok på Norway Cup. Vi dro vel hjem med en målforskjell på 0-29, der vår toppscorer hadde to selvmål. Resultatet var ikke så bra, men det er et godt minne for meg likevel.

Hvordan holder du deg oppdatert om Verdal?

–Stort sett så prater jeg med familien. Jeg er også innom sosiale medier for å sjekke om det har skjedd noe i Verdal, i tillegg til at jeg er innom de lokale nettavisene om det har skjedd noe stort.

Hva må til for at du flytter tilbake?

– Da må det være et unisont ønske om å flytte nærmere onkler, tanter og familie generelt. I tillegg må det være en skikkelig spennende jobb som venter meg i Verdal.