I alle fall for en stund for da konferansier og dommer Tore Sandnes blåste av finalekampen, var det nok likevel Tomas Northug og Jonas Helgås (12) som sto bokført med flest mål. Fem nettkjenninger hadde de klart, mens Emilie Verås Riksvold (10) og Alex Instøy, sistnevnte fra boybandet Main Level, hadde notert seg for tre mål.

- Det var artig. Men også litt slitsomt, oppsummerte Emilie etter endt finalekamp. Da hadde hun og de øvrige tre vist fram sine ferdigheter i denne høyst underholdningsverdige bumperfotballen - og det foran et stor mengde tilskuere.

YX Verdal og Coop Exta inviterte fredag til folkefest utenfor Yx-stasjonen i Verdal, i anledningen nytt samarbeid mellom nettopp YX Norge og Coop.

Med på festen var også den ideelle organisasjonen MOT, som med sine ambassadører bidrog til høyt energinivå.

- Bærre å schjøt å dæng

Her var aktiviteter, servering og underholdning i åtte hele timer. Kanskje likevel med høydepunktet på ettermiddagen, under det offisielle programmet fra utescenen, med aktører som The Main Level, Adrian Jørgensen, Julie Vikestad Olsen, Sebastian Lyng Malmo og Kompaniet.

Da vinnerne av bumperfotballen ble applaudert fram på scenen, ga langrennskjendis og «vinnerskalle» Thomas Northug uttrykk for at han var glad det ble en heltrøndersk seier. Da konferansieren etterspurte hemmeligheten bak vinnertaktikken, var det likevel Northugs noe yngre lagkamerat som kom med dagens beste:

«De va bærre å schjøt å dæng», fastslo Jonas Helgås.

En taktikk som altså sikret duoen fem mål på bare noen få minutter.

Singel, og trives

I sin research, fortalte Tore Sandnes at han hadde googlet Tomas Northug, og at det følgelig hadde dukket opp tre spørsmål han gjerne ville ha svar på.

1. har du lagt opp? 2. Hva skjedde oppi boblebadet? 3. Er du singel?

Til det første svarte langrennsløperen et bekreftende ja. På det andre spørsmålet var han noe mer kryptisk.

- Man vet jo hva man skal si for å få fyr på bålet. Jeg tror jeg traff bra.

Og på det tredje spørsmålet, kom også et ja til svar.

- Og jeg trives godt med det.

MOT lagde liv

YX er en av våre hovedsamarbeidspartnere. Da var det helt naturlig at vi stilte opp for å lage litt liv, blant annet med våre ambassadører, band og med teknikk, forteller MOTs Tore Sandnes.

Samarbeidsavtalen mellom Coop og YX-kjeden over hele landet, trådte i kraft 1. september, og innebærer i praksis at Coop-medlemmer kan få medlemsbonus ved å bruke Coop-kortet på YX-stasjoner.

Tok hverandre i hånda

Selv om det er vanskelig å vite eksakt hvor mange som tok turen innom festen på YX-stasjonen i Verdal i løpet av dagen, var det i alle fall ingen tvil om at arrangementet var godt besøkt. Det så alle som var der.

-Det er helt fantastisk å få lov å være med på denne folkefesten det virkelig har blitt her på YX Verdal. En stor takk til Robert og de ansatte på stasjonen som har jobbet masse for å legge til rette for dette. En stor takk til MOT, og til flotte artister, og en stor takk til Coop som har inngått avtalen sammen med oss. Dette har vært kjempemoro, konkluderte Erik G Gulbrandsen som er leder for salg og marked innen YX.

- Tusen takk for en fantastisk dag, til alle som har gjort denne dagen mulig, og til alle sammen, supplerte Thomas Ceasar i Coop Norge. Også han med ros til sin nye samarbeidspartner.