Tidligere i vår arrangerte en feriehus-utleier en konkurranse hvor man kunne vinne overnatting i kontrolltårnet på Arlanda flyplass utenfor Stockholm. Kontrolltårnet ble tidligere brukt til å dirigere flyene, men har nå blitt omgjort til en leilighet på 35 kvadratmeter med en 360 graders utsikt og egen balkong.

- Jeg kom bare tilfeldigvis over konkurransen og bestemte meg for å delta. For å vinne måtte man svare på hva man gledet seg mest til dersom man vant oppholdet. Da skrev jeg om barnebarnet mitt Tony på åtte år og fortalte at det hadde vært veldig artig å ta med han dit, sier bestemoren Toril Laila Bigset til Innherred.

- Blir en liten superstjerne

Blant flere tusen deltakere ble Bigset trukket ut som en av fem heldige vinnere, og 11. september får hun, ektemannen, barnebarnet Tony og hans mor en opplevelse utenom det vanlige.

- Tony hadde bursdag den 2. september og da passet det perfekt å vinne denne turen nå, sier Bigset.

For åtteåringen venter en spesiell bursdagsfeiring, hvor han og familien blir hentet med bil på flyplassen og deretter kjørt videre til en VIP-lounge.

- Og så blir det overnatting i kontrolltårnet med en flott utsikt og vi får frokost servert på døra dagen etter. Å få en slik luksusbehandling gleder vi oss stort til. Tony blir en liten superstjerne på denne turen, sier Bigset.

Her skal familien Bigset tilbringe natten. Foto: Joakim Johansson

Er han glad i fly?

- Ja, han er det altså. Mannen min er litt barnslig også, i tillegg til at han jobber som elektriker og er opptatt av tekniske ting, så han gleder seg veldig til å få en omvisning der. I leiligheten får vi nok se mange fly som tar av og lander , sier hun.

Det gamle kontrolltårnet på Arlanda har blitt gjort om til en fancy leilighet. Foto: Joakim Johansson

Får tre netter i København

Bursdagsfeiringen stopper imidlertid ikke etter overnattingen i flytårnet. Bigset fikk også en ferietur til i premien, hvor hun kunne velge seg tre overnattinger i en av de nordiske hovedstedene. Verdalingen valgte København.

- Vår eldste datter og hennes ektemann bor der, så da slår vi mange fluer i en smekk på denne turen. Vi gleder oss til å utforske København og ikke minst til å ta med minstemann på tivoli, det blir artig for han, sier Bigset.