Årets utgave av Tour de Ytterøy er den åttende i rekken, og avholdes lørdag 16. september. Triatlonen består av 13,5 kilometer rulleskiløp, 13,5 kilometer sykling og 8,2 kilometer løping rundt Ytterøy.

Også i år blir det start og innkomst ved 7610 Rampa, som er øyas sosiale samlingspunkt.

–Traseene blir sykling og rulleski rundt «storrunden» og løping rundt Salater fra Rampa, opplyser arrangørene, som gleder seg til nok en utgave av den spreke konkurransen i tre deler.

Det blir premiering til de beste i hver klasse, med premieutdeling umiddelbart etter målgang. Det utloves også en egen dusør til de som måtte sette ny løyperekord.

Samme kveld blir det staselig bankett for de påmeldte på Rampa. Det begynner med middag etter løpet, samt premieutdeling og videoframvisning. Senere på kvelden åpnes Rampa-baren for alle som vil delta.

Konkurransen er delt inn i damer over og under 30 år og menn over og under 30 år. I tillegg er det en åpen mix-klasse, slik at en person kan gjennomføre konkurransen alene, eller at to-tre personer kan samarbeide om å gjennomføre touren ved å ta en eller flere etapper fordelt på gruppen.

I fjor ble touren avlyst, så regjerende mester er Eldar Rønning fra Skogn i herreklassen over 30 år. Han satte også ny løyperekord i 2015 med sin totaltid på 1.25,17. Det ga ham 10.000 kroner i bonus. Roald Frøskeland vant U30-klassen.

–I år får vi besøk av flere kjente skistjerner, som Eldar Rønning, Emil Iversen og Didrik Tønseth. Det blir veldig gøy, sier medarrangør Jon Audun Haukø.

Før hovedkonkurransen gjennomføres også barnearrangementet TDY Mini, med en kort løype for sykling og løping for de minste.