Fatima Almanea reiser til Irak i oktober for å hjelpe flyktninger og i den forbindelse ba hun om hjelp til finansieringen. Lørdag arrangerte hun og flere loppemarked i gymsalen til Ørmelen barneskole.

- Kjempefornøyd

Arrangørene kjørte selv rundt for å samle inn lopper og ba om donasjoner til hjelpeorganisasjonen Partners Norge i et Facebook-innlegg.

- Jeg er totalt avhengig av dere for å lykkes og håper dere finner det i deres hjerter å hjelpe noen som virkelig trenger det, skriver hun i innlegget.

Lørdagens arrangement viste at mange ville gi sin støtte til nødhjelp i Irak og folk bidro med lopper, kjøpte kaffe og kaker og selvfølgelig lopper. Etter opptellingen viste det seg at hadde Almanea fått inn nærmere 10.000 kroner.

- Vi er kjempefornøyde og takker alle som har bidratt med lopper og donasjoner, skriver Almanea i en melding til Innherred.

(F.v.) Leia Ellinor Moen (11), William Alexander Moen (4), Edvard Lukas Moen (8) og Mats Urland (9) var blant de som tok turen til loppemarkedet lørdag formiddag. De koste seg med kaker og kjøpte hver sin bamse.

Reiser i oktober

Tidligere denne uken fortalte verdalskvinnen om da hun selv flyktet til Norge fra Irak sammen med familien i 2003. Da var hun åtte år gammel. Når hun i midten av oktober reiser dit sammen med Oddny Gumaer og organisasjonen Partners Norge, er det første gang hun besøker landet siden familien flyktet.

– Jeg har gode og idylliske minner fra hjemlandet mitt. Synet som møter meg denne gangen frykter jeg blir ganske annerledes. Det blir nok en helt annen virkelighetsorientering. Jeg har jo sett bilder derfra på tv, men det blir aldri det samme. Selv jeg kjenner at jeg blir litt immun mot grusomme tv-bilder når jeg ser dem dag etter dag. Å komme dit og få kjenne på omgivelsene i tillegg til å se dem blir nok mye tøffere, sa Almanea.