– Her får alle åttendeklassingene delta på mange ulike aktiviteter. Det er flere frivillige med, vi har besøk av politiet, våre MOT-coacher, ordføreren og det politiske miljøet, så dette er vår store dag, sier MOT-koordinator i Levanger, Tone Volden Rostad.

250 ungdommer var onsdag samlet på Levanger ungdomsskole for å delta på dagen som har fokus på det å bry seg om andre og å forebygge mobbing.

–Det virker som ungdommene setter veldig pris på en slik dag, sier Rostad.

Blant aktivitetene elevene kunne delta på var sosialisering med hunder, kanopadling, klatring, fotball, dans, teater, svømming og skyting med pil og bue. Magnus Haugen, Aksel Lie Bolstad, Peder Flovik og Tim Alexander Skaanes fra Skogn ungdomsskole deltok på flere av disse.

–Vi har vært med på skyting og klatring og skal snart være med på fotball og orientering, sier guttene, som akkurat hadde hengt opp post it-lapper på en såkalt drømmevegg, hvor de skrev ned sine største mål i livet.

–Det er veldig bra at vi har MOT. De får oss til å gjøre oss sikre på egne valg. Også er de opptatt av at det ikke skal være mobbing. Det er vi også, sier Haugen.

Leder i MOT Norge, Marte Wivestad, var veldig fornøyd med besøket i Levanger.

–Det har vært fantastisk fra første stund. Det er mange smilende ungdommer og det å få lov til å snakke med dem her er veldig artig, sier hun.

Hvordan har ungdommer i Levanger det?

–Vi opplever at de stort sett har det bra. Det arbeidet MOT gjør tar jo tid, men premien er stor når man ser hva det gjør med elevene, sier coach i MOT, Siv Anita Hallem.