Kommende søndag 1. oktober arrangeres Helgådalsmarsjen rundt Volden skole og Lunheim forsamlingshus. Et arrangement som femte- til sjuendeklassingene på den fådelte skolen har stått bak i tjue år.

Helgådalsmarsjen har rike tradisjoner, her fra undertegnede journalists første høst i lokalavisa, i 2003 da Julie Nymoen Garli og Marita Vollan var to av elevene som var med og arrangerte. Foto: Kristian Stokdahl

Etter ganske så samme lest gjennom alle år, med en turmarsj midt på dagen med et par forskjellige løyper før moroa utover ettermiddagen fortsetter med ulike konkurranser utenfor skolebygningen. I Lunheim forsamlingshus rett ved er det quiz, åresalg og salg av kaffe og suppe.

– Marsjen kan feire tjueårsjubileum i år, og om det blir noen flere utgaver etter at skolen legges ned ved slutten av inneværende skoleår gjenstår å se, sier lærer Frode Sandvik ved Volden skole, der elevene i mange år også har arrangert en aktivitetsdag i Verdalshallen for barn på vinteren, med turn- og klatreaktiviteter ved siden av fotballturneringen med to spillere på hvert lag.