Levanger

Steinar EggenKommunestyret i Levanger behandler saken i morgen, og vedtar trolig at det settes av drøyt 6,7 millioner kroner i kommuneregnskapet for å dekke drifts- og finanskostnader i Trønderhallen. Inkludert i dette beløpet er subsidiering av billettpriser i bassenget, og leiepriser til lag og foreninger som bruker svømme- og flerbrukshallen.

Økt margin

Det kommunale foretaket Trønderhallen Levanger har utarbeidet et budsjett for neste år basert på erfaringstall siden starten for seks år siden. Da har man også fokusert på særtrekk i dagens situasjon, og i nær fremtid.

–Vi erfarer økte kostnader på service, drifts- og vedlikeholdskostnader. Dette har vært et særtrekk for de siste tre årene, og vi har for neste år lagt inn en margin på tre prosent i forhold til inneværende år, skriver daglig leder Svenn Robert Berg i Trønderhallen KF.

Øvrige driftskostnader øker med 1,7 prosent fra i år til neste år, men Berg påpeker at kostnadsbildet for øvrig preges av forutsigbarhet og trygge rammer – og det er beregnet omtrent samme aktivitetsnivå som før. Han henviser til formålene, der det står at driften skal skje etter sunne økonomiske prinsipper.

300 kr per time

–Vi skal tilrettelegge for bredest mulig aktivitet innenfor idrett. Trønderhallen skal være en attraktiv møteplass for idretts- og aktivitetsglede, og legge til rette for økt kunnskap og kompetanse. Kulturarrangement, messer, utstillinger og konserter er viktige, men skal ikke skje på bekostning av idretten, understreker Svenn Robert Berg.

Aktiviteten utover dette året har vært høyere enn i 2016, og den daglige lederen forventer en fortsatt god utvikling kommende år. I budsjettet er det lagt inn en gjennomsnittspris på 300 kroner per time for en håndballflate, og tilsvarende for en normal utleieenhet i svømmehallen. Kommunen benytter bassenget til skolesvømming, og totalt budsjetterer man med et besøk på 92.000 brukere i svømmehallen neste år.

–Etter styret vurdering må overføringen fra Levanger kommune ses på som en investering i folkehelse, som både i dag og i årene fremover, vil redusere andre poster i kommuneregnskapet. Vi har nesten 300.000 besøkende i Trønderhallen hvert år, og det er ingen tvil om at hallen er en attraktiv møteplass for idretts- og aktivitetsglede. Dette må vektlegges betydelig når man vurderer kostnadene med driften av en slik hall, bedyrer Svenn Robert Berg.

Styret avgjør detaljene

Styret mener å ha lagt fram et realistisk budsjett, «som gjør at hallen kan drives forsvarlig og med en tilgjengelighet som gjør at hallen oppfattes som attraktiv for de fleste i Levanger kommune og regionen generelt.»

Etter som ansvaret for det kommunale foretaket er lagt til styret, er det verken rådmannen eller kommunestyrets ansvar å ta standpunkt til detaljene i budsjettet. Det er følgelig den totale overføringen til foretaket som kommunestyret skal ta stilling til. Forslaget er utarbeidet i samarbeid med kommunens økonomienhet.

740 19000

redaksjon@innherred.no